maandag 29 december 2008

De Antisemiet Wilders


Dit zei Geert Wilders over de Palestijnse burgerbevolking in Gaza: “Knikker de hele bende maar de Sinaï in”. Het is opmerkelijk dat het oproepen tot etnische zuivering, tot het verdrijven van anderhalf miljoen Palestijnse burgers, geen opschudding veroorzaakt in Nederland. Had Wilders evenwel over de Joden in Israel gezegd: 'Knikker de hele bende maar de Sinai in', dan was de wereld natuurlijk te klein geweest.

Het antisemitisme is nooit verdwenen, het katholicisme is daar nooit vrij van geweest. Het antisemitisme richt zich nu alleen op Arabieren. In Nederland wordt de wereld nog steeds verdeeld in semieten en niet-semieten, in Joden en niet-Joden, in Arabieren en niet-Arabieren. Waarom zou dat zo zijn? Het enige wat je van Wilders kunt zeggen is dat deze moderne antisemiet tenminste eerlijk ervoor uit komt.

6 opmerkingen:

yelamdenu zei

Ik weet niet of ie nou zo eerlijk is Stan.
Hij zwalkt in ieder geval wel aardig.
Eerst wou ie alle Palestijnen in de bezette/belegerde gebieden naar Jordanië bonjouren. Nou moeten de Gazanen weer van 'm optiefen naar Egypte. Zo langzamerhand weet je niet wat je met hem aanmoet.

Het schijnt dat Geert W. bedreigd wordt en daarom wordt beveiligd.
Maar hoe zit het met de Palestijnen? Die worden niet beveiligd tegen de dreigementen van dit Kamerlid.
Ik ben benieuwd of Wilders aangifte doet als één of andere Hollander zegt dat die hele Wilders in het Markermeer dient te worden geknikkerd.
Wat mij betreft maakt Wilders zich wederom schuldig aan haatzaaien.

herman_m

Anoniem zei

De Antisemiet Wilders. Klasse.

Sonja zei

Deuteronomium 7: Omgang met andere volkeren

1 Straks zal de HEER, uw God, u naar het land brengen dat u in bezit zult nemen en veel volken voor u op de vlucht jagen: de Hethieten, de Girgasieten, de Amorieten, de Kanaänieten, de Perizzieten, de Chiwwieten en de Jebusieten – zeven volken die groter en machtiger zijn dan u.
2 Wanneer de HEER, uw God, u de overwinning op hen schenkt, moet u hen doden. U mag geen vredesverdrag met hen sluiten en hen niet sparen.
3 Sta ook geen huwelijksverbintenissen met hen toe; sta uw dochter niet af aan een van hun zonen en zoek bij hen geen vrouw voor uw eigen zoon.
4 Want zij zouden uw kinderen ertoe verleiden de HEER ontrouw te worden en andere goden te dienen. Daarmee zou u zijn toorn over u afroepen en dat zou u meteen met de dood moeten bekopen.
5 Nee, dít staat u te doen: u moet hun altaren slopen en hun gewijde stenen verbrijzelen, hun Asjerapalen omhakken en hun godenbeelden verbranden.
6 Want u bent een volk dat aan de HEER, uw God, is gewijd. U bent door hem uitgekozen om, anders dan alle andere volken op aarde, zijn kostbaar bezit te zijn.
7 Het is niet omdat u talrijker was dan de andere volken dat hij u lief kreeg en uitkoos – u was het kleinste van allemaal!
...
21 Wees dus niet bang voor hen, want de HEER, uw God, een machtige en ontzagwekkende God, is in uw midden.
22 Wanneer hij die volken voor u op de vlucht drijft zal hij dat geleidelijk doen. U moet hen niet in één keer uitroeien, anders krijgt u te maken met grote aantallen roofdieren.
23 De HEER zal u de overwinning schenken en paniek onder hen zaaien, tot ze zijn uitgeroeid.
24 Hij zal hun koningen aan u uitleveren en u zult het land zuiveren van alles wat aan hen herinnert; steeds verder zullen ze teruggedrongen worden, tot u ze allemaal uitgeroeid hebt.
25 Hun godenbeelden moet u verbranden, zonder u het zilver en goud ervan toe te eigenen, want dat zou uw ondergang worden omdat de HEER, uw God, ze verafschuwt.
26 Geef die gruwelijke beelden geen plaats in uw huizen, anders wordt u net als zij aan de vernietiging prijsgegeven. U moet er een diepe afschuw, een hartgrondige afkeer van hebben; de ban van de HEER rust erop.

De Nieuwe Bijbelvertaling
© 2004/2007 Nederlands Bijbelgenootschap

Ik breek hier echt mijn hoofd over: hoe ik dit 'symbolisch' moet interpreteren. Je mag immers, volgens christenen, het OT nooit (meer) 'letterlijk' nemen. Maar de enige symboliek, of desgewenst moraal, die ik hier uithaal is toch: vermoord iedereen die in de weg staat omdat [een christen] door de HEER uitverkoren is. Misschien Maxime maar even mailen...

Anoniem zei

sonja

kleine rectificatie, volgens mij heeft Jawhe God het hier toch echt tegen de Joden, christenen kwamen er in het OT nog niet aan te pas.

in 'behold a pale horse' een boek uit het complottheorie-genre betoogde de auteur dat er een groep mensen is die, in het geheim, de Apocalyps voorbereiden. het boek Openbaring gebruiken ze daarbij als leidraad.
of je letterlijk in de bijbel gelooft of niet, zei de auteur ook: als er machtige mensen zijn die dat wel doen hebben we een probleem. (zie de born-again christian beweging in de vs)

daar moest ik aan denken bij je tekst hierboven. die lijkt ook verdacht veel op een blauwdruk van de gebeurtenissen in het midden-oosten.

yelamdenu zei

"Het (rabbijnse) jodendom" neemt dit soort bijbelteksten ook niet "letterlijk". Dat neemt niet weg dat het ook mogelijk is om deze teksten juist wel letterlijk te lezen. Vandaar de pseudo-orthodoxe joodse neofundamentalisten die de zaak onveilig maken in Israël en de bezette gebieden. Het traditionele jodendom verbood echter ooit elke joodse activiteit die de komst van de Messias met geweld naderbij zou moeten brengen, en daaronder valt ook het massaal migreren naar "Erets Knaän" dan wel het stichten van een "joodse staat".

Sonja zei

"The Palestinians are like crocodiles, the more you give them meat, they want more"
-- Ehud Barak, Jerusalem Post August 30, 2000

"If we thought that instead of 200 Palestinian fatalities, 2,000 dead would put an end to the fighting at a stroke, we would use much more force."
-- Ehud Barak, Associated Press, November 16, 2000.

"I would have joined a terrorist organization."
-- Ehud Barak, in response to Gideon Levy, a columnist for the Ha'aretz newspaper, when Barak was asked what he would have done if he had been born a Palestinian.

POLITICIANS? NO. MAD MEN!

  S.L. Kanthan @Kanthan2030 Western politicians are absolute clowns, but they have no self-awareness. “Iran’s actions are reckless!” Surpr...