dinsdag 7 oktober 2008

Theo Dersjant van de Nieuwe Reporter 4




Citaat: 'Beste Stan,
Een nogal kleine reactie.
' Het zonder commentaar plaatsen van Theo Dersjant's e-mail aan mij is volgens hem 'nogal klein.' Zie: http://stanvanhoucke.blogspot.com/2008/10/theo-dersjant-van-de-nieuwe-reporter.html
En waarom is dat 'nogal klein' in zijn ogen? Omdat het niet de bedoeling is dat je de zaak publiekelijk uitvecht. In de Nederlandse journalistiek hou je de vuile was binnen. Zaakjes worden achter de schermen onderling bedisseld. Dat is nu juist het kenmerk bij uitstek van het poldermodel.
Wat niet 'nogal klein' is, is het volgende: 'Overigens wijs ik je
erop dat je een foto gebruikt waar je geen rechten van bezit. Dat kan
een kostbare aangelegenheid worden, als ik de jurisprudentie overzie.
Ik zal de fotograaf tippen.'
Het is normaal in het poldermodel om de dissident te laten betalen voor zijn afwijkende opvattingen. Daarvoor 'tippen' we de ander zodat het 'een kostbare aangelegenheid' kan worden. Die Dersjant, hou hem in de gaten. Die jongen gaat het ver schoppen.

3 opmerkingen:

Vrije-wereldburger zei

Dit past precies bij de normen- en waardensamenleving die vier kabinetten-Balkenende voltooid hebben: een gluur- en kliksamenleving. Wie kunnen we er weer eens bijlappen? Die fotograaf is zeker ook katholiek?

Anoniem zei

ik vond het meer een beetje een gereformeerden-streek, zoals wij hier in drenthe zeggen.

Thesingh zei

Wat een sukkel.

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...