woensdag 8 oktober 2008

Het Neoliberale Geloof 211


De NRC opent zes kolommen breed op de voorpagina met: 'Rente wereldwijd fors verlaagd. Kredietcrisis Gecoordineerde actie van centrale banken; Britten richten bankenfonds op; beurzen op verlies.'

Mooi zo. Met andere woorden 'rente wereldwijd fors verlaagd' om zo de mens aan te sporen nog meer geld te gaan lenen dat er niet is, kortom, nog meer luchthandel. De ziekte wordt met de ziekte bestreden. Het kapitalisme heeft namelijk geen oplossing voor de structurele problemen van het kapitalisme. Maar 1 ding is zeker: het kapitalisme moet koste wat kost gered worden van de politici, de bankiers en de overgrote meerderheid van de journalisten, die allen op hun eigen wijze hebben meegewerkt aan het scheppen van deze financiele crisis. Naast die knallende kop staat 'Tweede Kamer steunt ingreep.' Dat is niet verwonderlijk, want ook de politiek is al jaren failliet in de parlementaire democratie. Dat heet officieel een kloof tussen politiek en samenleving. Het betekent gewoon dat niemand de zwendel meer gelooft. Er is ook geen oppositie meer. We zullen binnenkort wel zien waar het schip strandt.


Rente_wereldwijd_half_procentpunt_omlaag

3 opmerkingen:

yelamdenu zei

Rente verlaagd?
Kon dat nog dan? :-P
Kijk, de rente afschaffen, dan praten we verder. Dit stelsel is dood, leve de monetaire revolutie. Sociaal krediet, rentevrij. Als we daar eens over zouden gaan nadenken.

Anoniem zei

Toevallig he...

geldscheppen
aansturen van overheden
mediapropaganda

allemaal gelinkt aan Zionisten...

yelamdenu zei

Het "zionisme" heeft op zichzelf geen fluit te maken met geldscheppen. Behalve dan dat het zionistische project deels gefinancierd werd door bankiers. Maar goed, er wordt zoveel gefinancierd door zoveel bankiers.

Overheden aansturen en mediapropaganda, dat wel natuurlijk. :-)

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...