maandag 15 september 2008

Ronny Naftaniel van het CIDI 5


Een lezer van mijn weblog stuurde me deze informatie over Ronny Naftaniel en het CIDI:


'28/11/2007
"Dr. Ronny Naftaniel, who heads the pro-Zionist Center for Information and Documentation on Israel (CIDI)..."

ook in dit artikel:

"Another cause for concern was the fact that the Histadrut was excluded. Anticipating a boycott vote, CIDI asked its members to register for the Rotterdam conference to tip the balance.
A prominent activist working to block the conference said "a lot of silent diplomacy, involving the Histadrut and Minister Isaac Herzog,"
was involved in the postponement."


Over Histradut (joodse/zionistische vakbond) http://en.wikipedia.org/wiki/Histadrut '
Het is inderdaad opmerkelijk dat via het CIDI de staat Israel interne aangelegenheden in Nederland manipuleert.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wij hebben ook nog...... de ....."Christenen"voor Israël gebaseerd op valse (wel zielig hoor)Bijbel informatie maar dat komt weer door de zakkenvulende "geestelijken" ook E.O. (even omschakelen)

Anoniem zei

Binnenkort begint de actie voor meer waardig werk als start voor waardig leven.

Ik ben gisterenavond naar een vegadering geweest. Op die vergadering werd het startschot gegeven voor het Belgische luik van die actie.
In deze aandacht gaat de aandacht vooral naar projecten in Thailand en in de Dominicaanse republiek.

Ik wil het schrijnende van de situatie van het recht op arbeid, tout court, en van het recht op waardige arbeid in het algemeen in die contreien niet negeren, maar wat me tegen de borst stoot, is dat er in de hele actie waar ook vakbonden (in Nl is dat het FNV) aan meewerken, geen enkele aandacht heeft voor dat wereldrecord werkloosheid, nl Gaza (en in extensie ook de West Bank).

Ik meen gelezen te hebben dat de werkloosheid in Gaza zo'n 70 % van de actieve bevolking bedraagt. Een wereldrecord dat te wijten is aan de bezettingspolitiek van Israël.

Moeten we niet eens aan de oren gaan trekken van de deelnemende vakbonden, omdat het recht op arbeid en het recht op waardige arbeid een universeel gegeven is die ook voor de Gazanen van toepassing is? Ook zij liggen onder de armoedegrens, nl minder dan 2 $/dag verdienen. In Gaza is de extreme armoede, nl moeten leven van minder dan 1 $/dag schering en inslag.

Roos.

Zie ook: http://www.decentwork.org//index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=26

Unknown zei

Herman2

Ook ik vraag me af waarom onze vakbonden in Nederland niet aan de bel trekken over deze schrijnende toestanden in Gaza...!

Wordt het geen tijd dat dit gebeurt?