donderdag 18 september 2008

Het Neoliberale Geloof 133


Verdomd als het niet waar is, maar in de krant tref ik nu het woord 'kapitalisme' aan en op de televisie durfde iemand dit woord weer uit te spreken, terwijl het toch in de ban was gedaan en de journalistieke consensus voorschreef dat we dit ouderwetse woord nooit meer zouden gebruiken. Et voila, het is weer terug! KAPITALISME.

Dat komt naturlijk allemaal omdat het neoliberale geloof een deuk heeft opgelopen. Het is ronduit verrukkelijk te zien hoe alle opiniemakers en andere ideologische praatjesmakers zich nu in allerlei bochten wringen. De NRC, de vrije-markt-krant-bij -uitstek durft nu zelfs een Amerikaan aan het woord te laten die stelt dat 'de militaire hegemonie VS op de tocht [staat]' aangezien het financieel failliet is, een gedachtegang die u al enkele jaren op deze weblog kunt lezen. De NRC durft nu ook de vraag te stellen: 'Wat gebeurt er wanneer de wereld zijn vertrouwen in de dollar verliest?' Holy Cow. Welnu collega's. Deze vraag is inmiddels achterhaalt. De financiele wereld heeft allang zijn vertrouwen in de dollar verloren. Daarom moeten Amerikanen anderhalve dollar betalen voor 1 euro. Kortom collega's: WAKKER WORDEN. Het neoliberale spelletje is in moeilijkheden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Yes! daar heb ik op gewacht! Kapitalisme! Kapitalisme!Kapitalisme!Kapitalisme!Kapitalisme!Kapitalisme!Kapitalisme!Kapitalisme!Kapitalisme!Kapitalisme!Kapitalisme!Kapitalisme!

Als China het inzicht krijgt dat vrije handel met de door ons geboycotte derde wereldlanden meer oplevert dan wachten op schuldaflossing door de VS dan staan wij straks letterlijk in ons hemd.

yelamdenu zei

Het fundamentele inzicht moet doordringen dat geld geen waarde vertegenwoordigt.

Geld vertegenwoordigt schuld.
De enige uitweg is het ontsnappen aan het huidige geldsysteem en het invoeren van geld dat wel waarde vertegenwoordigt.

Begin vandaag nog/doe vandaag nog mee aan uw eigen LETS systeem en ga handel drijven met uw eigen lokale, sociale geld!
Voorbeeld:
http://www.noppes.nl/
De banken hebben dan het nakijken.
Dag, bank.

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...