vrijdag 5 september 2008

De Wereldomroep


De Wereldomroep bericht:
'Amerikaans vlaggenschip komt aan in Poti
Gepubliceerd: vrijdag 05 september 2008 11:25 UTC Laatst gewijzigd: vrijdag 05 september 2008 13:41 UTC
Poti - Het vlaggenschip van de Amerikaanse Zesde Vloot is aangekomen in de Georgische havenstad Poti met hulpgoederen voor de Georgische bevolking.Rondom de strategische stad zijn nog altijd Russische troepen gelegerd. Moskou is zeer ontstemd over de komst van de USS Mount Whitney. Zo wordt betwijfeld of het relatief kleine ultramoderne oorlogsschip een humanitaire missie heeft. Volgens het Kremlin zijn de Amerikanen bezig met de opbouw van hun oorlogsvloot in de Zwarte Zee; de aanwezigheid van het Amerikaanse commandoschip zou in strijd zijn met internationale akkoorden.Eerder stuurde Washington twee andere marineschepen met hulpgoederen naar het zuidelijker gelegen Batumi in Georgië.'
Ik heb van de zomer enkele malen verbijsterd naar de Wereldomroep geluisterd. Wat is dat slecht! Niet alleen wordt het voor en door randdebielen gemaakt, maar net als het NOS- Journaal doen de journalisten nauwelijks of niet aan bronvermelding, zoals ook uit dit bericht blijkt. Hoe weet de Wereldomroep zo zeker dat het vlaggenschip van de Amerikaanse marine hulpgoederen vervoerd? Dat weten ze niet zeker. Ze nemen klakkeloos de Amerikaanse militaire propaganda over. Waarom wordt deze propaganda-zender, er is geen ander woord voor, door de Nederlandse belastingbetalers gefinancierd?

3 opmerkingen:

Thesingh zei

Welkom terug Stan. Ik hoop dat je een mooie vakantie hebt gehad. Alhier in onze polder is het weer raak. De powers that be proberen de aandacht af te leiden van werkelijke problemen dor de milieubeweging zwart te maken. In het kielzog daarvan is kernenergie weer eens op de tafel gelegd. Verder moet er weer afgerkend worden met het vreselijk linkse verleden. Allemaal terorristen en criminelen enzo. Verde heb je vast wel gezien wie de Republikeinen als vice president hebben. Als je het over door en voor debielen hebt dan is mevrouw Palin daar een schoolvoorbeeld van. Van Obama verwacht ik niet veel, maar de Republikeinen maken het helemaal bont.

Sonja zei

Beste "correspondent",

In uw bericht 'Amerikaans oorlogsschip komt aan in Georgische haven Poti' schrijft u dat het Amerikaanse oorloggschip geladen is met "humanitaire hulp". Mijn vraag aan u is vervolgens: hoe weet u dat? Heeft u de lading geïnspecteerd? En vindt u het zelf ook niet merkwaardig dat er een oorlogsschip humanitaire hulp komt lossen, i.p.v. een gewoon schip? Roept dat niet op zijn minst vragen bij u op? Vragen waarop u als journalist de antwoorden gaat zoeken? Dat is toch uw beroep?

Naar mijn informatie hebben we te maken met de USS McFaul, de eerste van de drie geplande oorlogsschepen. De guided missile destroyer USS McFaul is uitgerust met een verzameling aan wapens met o.a. Tomahawk raketten, die zowel conventionele als nucleaire lading kunnen afschieten. Naar mijn informatie wil de Amerikaanse Marine niet openbaren hoe die raketten precies zijn geoutilleerd.

De USS McFaul ontving in 2007 de Battle Efficiency Award: "The criterion for the Battle Efficiency Award is the overall readiness of the command to carry out its assigned wartime tasks, and is based on a year-long evaluation. The competition for the award is, and has always been, extremely keen. To win, a ship or unit must demonstrate the highest state of battle readiness."

Naar mijn informatie heeft de Georgische minister van Defensie verklaard dat de Georgiërs zich met de aanwezigheid deze destroyer nu "stukken veiliger" voelen. Waarom zou dat zijn? Hoe kan iemand zich met blikken bruine bonen en pakken pleisters zich opeens 'veiliger' voelen, beste "correspondent", kunt u dat verklaren?

Ik stel deze vragen omdat mijn indruk is dat u maar wat over zit te schrijven in plaats van onafhankelijk verslag te doen. En dat u het vervolgens, zo blijkt uit uw bericht, presenteert als waarheid aan de krantlezer.

met vriendelijke groet,

VolkskrantWatch

Sonja zei

Dit (Ass. Press) is grappig:
"For security reasons the Navy does not say whether ships are carrying nuclear weapons, but they usually do not."
Gaat u maar rustig slapen!

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...