woensdag 17 september 2008

De Commerciele Massamedia 138

Het hoofdkwartier van AIG in Hong Kong. Foto AFP

Let u vooral ook op de context waarmee de ineenstorting van de financiele markten wordt gepresenteerd door de westerse commerciele massamedia zoals de NRC, die al die jaren het neoliberalisme hebben toegejuicht. Noam Chomsky wees er al jaren geleden op: 'privatizing the profits and socializing the costs.' Met andere woorden: via zogeheten deregulering verdwenen alle winsten ongecontroleerd naar de rijken en moeten de verliezen worden gedragen door de armen. Dat is in feite niets anders dan socialisme voor de rijken, ten koste van de minder draagkrachtigen die op hun uitkeringen zijn gekort om belastinggeld vrij te kunnen maken die als subsidies naar grote concerns gaan en nu belangenloos de verliezen moeten dekken. Maar dat vertelt de NRC er niet bij. Daarvoor is het een kwaliteitskrant:

'Fed voorkomt omvallen verzekeraar
Gepubliceerd: 17 september 2008 10:30 Gewijzigd: 17 september 2008 16:15
Door onze correspondent
New York, 17 sept. De Amerikaanse overheid heeft ’s werelds grootste verzekeraar AIG de facto overgenomen in een historische poging de „toch al kwetsbare financiële markten” te beschermen. Ontmanteling van AIG dreigt.'

Snapt u, de belastingbetaler redt de verzekeringsmaatschappij. Het hoofdkantoor staat in China. Daar betaalt men nauwelijks of geen belasting. En is er al helemaal geen democratische controle. Snapt u. Maar ook dat verzwijgt de NRC. De kwaliteitskrant doet het voorkomen dat de Amerikaanse staat dit concern helpt om te voorkomen dat de belastingbetaler de dupe wordt. Dit is moderne journalistiek. Wat wil de NRC trouwens suggereren? Dat al het geld verdwenen is als de Amerikaanse staat met belastinggeld deze verzekeringsmaatschappij niet redt? Waar is al dat verzekeringsgeld dan gebleven? Waarom vertelt de redactie dit haar lezers niet? En wat moet de consequentie zijn van de handel in lucht? Waarom zwijgt de NRC?
Zie: 'yelamdenu heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Het Neoliberale Geloof 126" achtergelaten: Ook erg interessant:The Money Masters ("how international bankers gained control of America - maar niet alleen relevant voor de VS, natuurlijk).In de Amerikaanse koloniale tijd werden interessant monetaire systemen geprobeerd -- rentevrij geld was daar een van. Een staatsschuldvrije economie is gewoon mogelijk! Absolute must voor iedereen die wil weten hoe de economie werkt.
grtn,
herman_m '
Kijk er eens naar. Uiterst informatief. Dit is de informatie die de commerciele masamedia, om voor de hand liggende redenen, achterhouden.

Geen opmerkingen:

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...