maandag 21 juli 2008

De Israelische Terreur 429


De Pro-Israel lobbyisten binnen het NOS-Journaal zijn erin geslaagd om een bericht over Israelisch terrorisme te censureren in de 20.00 uur uitzending. Vanochtend besteedde de redactie er nog aandacht aan, maar kennelijk pastte het niet binnen de consensus waarbij Israel als slachtoffer wordt afgebeeld en Arabieren als daders, zoals we onlangs weer konden merken tijdens de berichtgeving van de zogeheten gevangenruil. U kunt het nog via YouTube bekijken. Alleen op internet bestaat nog echte persvrijheid.

'De Israelische Terreur 426
'03:09 21 Juli 2008Leger Israël in opspraak door videoIn Israël is geschokt gereageerd op videobeelden waarop te zien is hoe een militair van dichtbij een Palestijnse arrestant beschiet. De militair schiet een rubberkogel tegen de voet van een geboeide en geblinddoekte Palestijn. Het filmpje is gemaakt door een meisje van 14 vanuit haar huis in Nilin, op de Westelijke Jordaanoever. De beelden zijn gemaakt met een camera van een mensen- rechtenorganisatie die misdragingen van het Israëlische leger aan de kaak wil stellen. Het Israëlische leger neemt de zaak hoog op en heeft een onderzoek naar het incident in Nilin aangekondigd.'

Het Israelische leger neemt de zaak hoog op? Hoe weet de NOS dit? Omdat het leger dit beweert. Niet omdat de NOS onderzoek heeft verricht. Hier wordt de Israelische legerpropaganda weer eens letterlijk overgeschreven. In tetgenstelling tot bijvoorbeeld Al Jazeera doet het NOS-Journaal niet mee aan journalistieke vuistregels als bronmelding. Hier kunt u de marteling van het Israelische leger zien: http://www.youtube.com/watch?v=C8ST5m9pREQ

Deze nazi-praktijken worden politiek, diplomatiek, economisch, militair gesteund en mogelijk gemaakt door de westerse politici, onder wie de Nederlandse regering, die de mond vol hebben over mensenrechten en de westerse beschaving. Nu opletten of dan wel hoe de volgens Haaretz 'pro zionistische lobby groep' het CIDI hierover gaat berichten.
Opmerkelijk is dat CNN vanavond uitgebreid aandacht aan deze Israelische terreur besteedde, en ook aan andere gevallen van marteling. Bovendien werd het Palestijnse meisje dat de opnames had gemaakt geinterviewd, bovendien werd de joods-Israelische mensenrechten organisatie B'Tselem aan het woord gelaten, die 100 camera's heeft uitgedeeld zodat de Isralische terreur gefilmd kan worden. Al deze informatie wordt door de Nederlandse commerciele massamedia angstvallig verzwegen. Ook de NOS-Journaal correspondent Sander van Hoorn, die onlangs nog druk doende was te benadrukken hoe monsterachtig het Palestijnse 'monster' was dat werd uitgewisseld voor twee dode Israelische soldaten, zwijgt in alle talen.

3 opmerkingen:

Sonja zei

Zoals altijd worden misdaden van het Israëlische leger door het Israëlische leger onderzocht, en daar komt dan na een half jaar of een jaar een rapportje over uit. Deze keer was Hans van Baalen er niet bij, dus zal de NOS het niet belangrijk genoeg hebben gevonden.

Het ANP bericht braaf: "Het Israëlische leger heeft een onderzoek naar de schietpartij aangekondigd. Volgens een woordvoerster raakte de Palestijn gewond aan een teen en diende hij geen klacht in."

Hoewel het zomerreces is, wordt er nog keihard gewerkt in Den Haag, en gaat het stellen van Kamervragen gewoon door. Zo eiste Joop Atsma (CDA) een subsidie op regentonnen. SP'er Sharon Gesthuizen stelde eerder Kamervragen n.a.v. de klacht van 1 voetbalfan, die niet wist hoe hij het kampioenschap live op het internet kon bekijken. Toen eiste ze dat er een Minister voor ICT-zaken moest komen. Nu gaat de vuist hard op tafel tegen de 'liberalisering van de postmarkt' omdat 1 "tipgever" in Papendrecht een kistje met poststukken onbeheerd in een portiek zag liggen. De Christenunie is boos over sierbamboe, jawel, sierbamboe, omdat daar gevaarlijke muggen in zouden kunnen zitten. En volgens Sander de Rouwe, het jongste CDA-Kamerlid, moet de APK-keuring ook op zaterdag. En zo vliegt er weer een dag om in Den Haag, dat traditiegetrouw het kleine en kwetsbare Israël steunt, no matter what.

Het Cidi heeft niets te melden over de misdaden van Israël, zoals gewoonlijk, maar wel dat er een boek verschijnt met de bekende pro-Israëlische praatjesmakers, zoals Ben Bot, die de slager Sharon "buitengewoon innemend" noemt.
Het boek is geschreven door niemand minder dan 'historicus' Bert de Bruin (Haifa) die op zijn weblog sinds lange tijd zijn virulente hasbara uitpoept. "Dat het verder inhoudelijk wel snor zat ( boeiend, ontroerend en leuk, gevarieerde meningen en inzichten, leest als een trein ) was mij natuurlijk al bekend. Ik zou zeggen: kopen en lezen! En zegt of blogt het voort!", en "niet dat ik er een cent wijzer van word, maar toch, ik vind het belangrijk dat het boek door zoveel mogelijk mensen gekocht en gelezen wordt" meldt de schrijver op zijn weblog. Ja, zo moet je dat doen, als propagandeur van de zionistische zaak.

Diezelfde dag schrijft Bert de Bruin: "During the war [Libanon] I did quite a lot of hasbara, through opinion articles and analyses for Dutch newspaper, by means of my weblog, by appearing on Dutch radio, being interviewed by a Dutch newspaper"

En ziedaar weer de aap uit de mouw: de Nederlandse pers geeft ruim baan aan hasbara. Zoals bijvoorbeeld de Volkskrant, Trouw en het Reformatorisch Dagblad. Ook is De Bruin schrijver op het weblog Verbal Jam, misschien in de poging om ook de jongere zielen in Nederland te preppen voor de zionistische zaak.

Op het weblog van deze 'historicus' natuurlijk geen bericht over de hier genoemde misdaad van het Israëlische leger. Dat kan maar beter geheim blijven, moet hij hebben gedacht. Net als zijn collega's bij de pers.

Sonja zei

Telegraaf meldt: Voor je rust naar Israël
Het aantal reizigers vanuit Nederland laat een zelfde stijging zien. In de eerste helft van 2008 zijn 28.500 Nederlanders naar Israël op reis gegaan, dat is 45% meer dan afgelopen jaar.

Sonja zei

Oei, nog meer FIJN nieuws in Trouw: Palestijnse bakker bakt Obama-bagel
De Palestijnse bakker Nasir Abdul Hadi is zo blij dat de Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama woensdag naar Ramallah op de Westoever komt, dat hij bagels met de naam Obama is gaan bakken. (...) Abdul Hadi's enthousiasme voor Obama is tamelijk uniek.
Zo uniek dat het in de krant moet! Opvallend, omdat andere 'unieke' voorvallen in 'die regio' anders nooit aandacht verdienen.