maandag 30 juni 2008

Trouw, Misschien Wel 36


En wat heeft Trouw te berichten?


'NIEUWSBRIEF

Spanje winnaar van vermakelijk EK voetbal Spanje, dat gisteravond Duitsland in de finale met 1-0 versloeg, is een waardige triomfator van het EK voetbal, dat nochtans weinig vernieuwend was.
Mugabe roept zijn eigen victorie uit De uitslag stond van tevoren vast: een grootse overwinning voor Robert Mugabe, die zich gisteren voor de zesde maal liet beëdigen tot president van Zimbabwe.
Eerste Nederlandse terminal voor vloeibaar gas Gas uit het Midden- Oosten wordt vanaf 2011 in vloeibare vorm naar Rotterdam gevaren. De bouw van Nederlands eerste aanlegpunt voor schepen met Liquified Natural Gas (LNG) begon dit weekeinde op de Tweede Maasvlakte.
Wat kost het koningshuis? De Tweede Kamer praat vanavond over de kosten van het Nederlandse koningshuis. Kamerleden willen weten waar die 114 miljoen euro aan opgaan. De kosten van het Britse koningshuis worden ieder jaar gepubliceerd.
Schuifdak nekt rokers in stadion Gelredome Gelredome is vanaf morgen rookvrij. Nergens in het Arnhemse multifunctionele stadion mag nog worden gerookt, niet op de tribunes, niet in de kantoren, niet in de vip-ruimtes. „Het is een wettelijke verplichting", stelt directeur Jasper van Amstel. „We hebben geen keus."
Kosovo heeft nu ook een ’Servisch parlement’ Servische nationalisten hebben hun verzet tegen de onafhankelijkheid van Kosovo opgevoerd door een eigen parlement op te richten in het toch al verdeelde Mitrovica.
Nog strengere sancties tegen Mugabe nodig Hij zou er een dagje blijven, maar hij zit er naar ons beste weten nog steeds. Zimbabwe’s oppositieleider Morgan Tsvangirai zocht vorige week zondag een veilig heenkomen in de Nederlandse ambassade in Harare. Hij vreesde met recht voor zijn leven.
Berichten uit Noord-Irak - weblog Judit Neurink
Uit Europa om te vechtenGastblog van Eddy van Wessel - Het tweede doel van mijn trip naar Koerdistan breekt aan. We hebben contacten gelegd met de Koerdische vrijheidsstrijders die zich op de grens met Iran en Turkije bevinden.
Trouw middageditieSinds kort versturen we iedere werkdag rond twee uur 's middags een e-mailnieuwsbrief met daarin o.a. het belangrijkste nieuws van dat moment. Door de combinatie van berichten van Trouw-redacteuren en het laatste nieuws van persbureaus kunt u nu de hele dag op de hoogte blijven.
Klik hier om u in te schrijven
Kogels uit de ruimte In Amerikaanse rampenfilms vernietigen ruimteschepen een meteoriet vlak voordat deze miljoenen mensen plet. Over een kwarteeuw zou het heel misschien werkelijkheid kunnen worden. Dan moet binnenkort al een ruimteschip opstijgen, zeggen sterrenkundigen, om de kolos van enkele megatonnen uit koers te brengen.
Meer! / Evangelicals VS progressiever Evangelische kiezers in de Verenigde Staten kunnen zich steeds meer vinden in het liberale beleid van de Democraten op het gebied van milieu, armoedebestrijding en binnenlandse politiek.
De school moet zich aanpassen aan de jongeren (opinie) De maatschappij is de laatste jaren totaal veranderd. Heb het lef om de school net zo grondig om te vormen.
televisie / Falende hulpverlening rond een jonge dealer Het was een sombere start van het weekeinde. Zembla kwam met een aflevering over tienerdealers in Noord-Holland. Vrienden van de 16-jarige Pascal Keijzer, die vorig jaar tijdens een drugsdeal werd omgebracht, zouden daarin voor het eerst openlijk praten over de dood van hun maat.
schouten / Verboden vrucht Ben benieuwd of roken nu allengs de illegaliteit ingaat. Dat immers beweren verkopers van andere slechte gewoontes als prostitutie of paddo’s, steevast zodra de overheid dreigt ze te verbieden of te breidelen. Je kunt het maar beter toestaan, dan hou je er tenminste zicht op.
weblog Boekestijn (VVD) / Minder ontwikkelingsgeld naar regeringen Donderdagavond woon ik een ‘political party’ bij van de Britse ambassadeur. Zulke bijeenkomsten worden goed bezocht omdat politici graag op de hoogte blijven van wat er allemaal speelt.
De kunst van het campagne voeren Barack Obama maakt grote kans om president te worden. Kunstenaars liften mee met meer commerciële dan politieke kunst.
Ontspannen rijden voor milieu Tien automobilisten maakten zaterdag in Lelystad uit wie de zuinigste van Nederland is. Leuk zo’n wedstrijd, zegt een deelnemer. Weer eens iets anders dan gewoon van A naar B rijden.
30 juni / Roze parade J. van Mulligen - Van Diermen vroeg of vogels homoseksueel kunnen zijn. „Twee jonge vrouwtjesmussen dartelden rond. Opeens ging het ene musje wapperen met haar vleugeltjes en in de houding staan. Het andere musje kwam achter haar en begon in het gaatje te pikken.” Daarmee heeft zij haar vraag al beantwoord: vogels kennen homoseksualiteit.

Nu op de Trouw-siteWeblogs op Trouw.nl
--> Trouw.nl/indebuurt voor al het nieuws uit uw regio Nieuw: naast de ontbijteditie van de gratis nieuwsbrief, nu ook een luncheditie. Klik hier om u aan te melden Trouw biedt u een RSS-feed aan. Met behulp van een zogenaamde RSS-lezer blijft u dagelijks op de hoogte van de actuele nieuwskoppen op onze voorpagina. NatuurtochtenPolderpeil
Het laatste nieuws: http://www.trouw.nl/laatstenieuws/Politieke tekening
ZusjeWanneer u op onderstaande afbeelding klikt, gaat u naar het archief van Zusje met de strips van afgelopen week. Daar kunt u op één van de tekeningen klikken voor een grote, leesbare versie
OVER DIT E-MAILOVERZICHT Deze nieuwskrant is een dienst van dagblad Trouw, waarbij op maandag t/m zaterdag elke ochtend automatisch een samenvatting van de nieuwsberichten op onze site wordt verstuurd. OPGAVE GRATIS E-MAILKRANT **Nieuw: de luncheditie van de emailkrant** U kunt uzelf of bekenden gratis voor deze dienst opgeven via http://www.trouw.nl/emailkrant Via onderstaande link kunt u zich afmelden. OPZEGGEN E-MAILKRANT U kunt de E-mailkrant opzeggen via http://www.trouw.nl/gatekeeper/newsletter.jsp OPGAVE BETAALD ABONNEMENT TROUW Geïnteresseerd in meer Trouw-nieuws? Waarom neemt u dan geen (proef)abonnement, waarmee u dagelijks de gedrukte editie van Trouw op de mat vindt. Bovendien krijgt u exclusief toegang tot het krantenarchief van Trouw (http://www.trouw.nl/archief) U kunt uzelf of bekenden opgeven via http://www.trouw.nl/service ADVERTEREN? De e-mailkrant wordt regelmatig gelezen door haar abonnees, die bovendien hoog zijn opgeleid. Voor een compleet profiel van onze abonnees en advertentiemogelijkheden in deze nieuwsbrief kunt u contact opnemen met sitemanager Nienke Schipper tel. 020 - 562 26 02. REACTIES EN COPYRIGHT Voor reacties op deze e-mailkrant of de Trouw-site: surf naar http://www.trouw.nl/contact Copyright Trouw.nl'


Juist ja, ook hier, snurkt u rustig verder.

1 opmerking:

Sonja zei

Moest ik er een artikel uitpikken dan kies ik voor het bericht over de homoseksuele mussen.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...