maandag 23 juni 2008

De Commerciele Massamedia 124

Mag ik u voorstellen: il conformista.

"Hoofd RVD topman op ambassade in VS
Gepubliceerd: 23 juni 2008 13:27 Gewijzigd: 23 juni 2008 13:27
Door onze redacteur Mark Kranenburg

Den Haag, 23 juni. Het hoofd van de Rijksvoorlichtingsdienst, Gerard van der Wulp, wordt tweede man van de Nederlandse ambassade in Washington. Dit bevestigen bronnen in Den Haag.
Onder Nederlandse diplomaten heeft de aanstaande benoeming tot gemor geleid. De 58-jarige Van der Wulp komt van buiten de diplomatieke dienst en zou nu een topfunctie krijgen die normaal bestemd is voor diplomaten met een lange staat van dienst.
Aan de andere kant bekleedt Van der Wulp als hoogste baas van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) nu een directeur-generaal positie. De tweede man op de ambassade in Washington is lager ingeschaald. Van der Wulp zelf wilde vanmorgen geen commentaar geven."

Lees verder:
http://www.nrc.nl/binnenland/article1139954.ece/Hoofd_RVD_topman_op_ambassade_in_VS

Van Wikipedia:

"Gerard van der Wulp (16 januari 1950) is Nederlands journalist en woordvoerder. Hij voltooide alleen de HBS. Sinds begin 2004 is hij directeur-generaal van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD), en daarmee eerste woordvoerder van het Koninklijk Huis en de Minister-President. In deze functie is hij de opvolger van Eef Brouwers.
Voordat hij in 1999 als plaatsvervangend directeur-generaal bij de Rijksvoorlichtingsdienst kwam, werkte hij ruim 25 jaar als journalist; in de jaren zeventig bij Dagblad Het Binnenhof in Den Haag en op de parlementaire redactie van Dagblad Trouw. In de jaren tachtig en negentig werkte hij bij het NOS Journaal; achtereenvolgens als politiek presentator, als hoofdredacteur (vanaf 1987), en als correspondent in Washington D.C. (vanaf 1996). Begin jaren tachtig was Van der Wulp enkele jaren woordvoerder van Ruud Lubbers, die toen fractievoorzitter was van het CDA in de Tweede Kamer.
op 23 juni 2008 werd bekend dat Gerard van der Wulp zijn functie als directeur van de RVD neer legt en de tweede man wordt op de ambassade in de VS. Van der Wulp was 9 jaar woordvoerder van het Koninklijk Huis en de premier."

Een bruikbare knecht, plooibaar, gezagsgetrouw, in te zetten als journalist, woordvoerder, propagandist, diplomaat. Geknipt voor het vak, want journalistiek stelt toch niets voor in het Westen.

Geen opmerkingen: