vrijdag 6 juni 2008

CIDI Bestuurslid schendt Internationaal Recht 16

In zijn reactie op mijn vragen in de VPRO-gids (zie: http://stanvanhoucke.blogspot.com/2008/06/cidi-bestuurslid-schendt-internationaal.html) schrijft de directeur van de “pro-zionistische lobbygroep” het CIDI dat : "resolutie 194 van de Algemene Vergadering van de VN uit 1948 spreekt over de terugkeer van de toenmalige Palestijnse vluchtelingen die in vrede met Israel willen leven. Het is geen bindende resolutie. Die bevoegdheid heeft alleen de Veiligheidsraad.” Opnieuw, dit is de propagandistische versie die de Israelische overheid geeft.

Nu de werkelijkheid: nergens in de resolutie staat dat het alleen de "toenmalige" vluchtelingen betreft, er staat vluchtelingen en volgens het internationaal recht betekent dit ook de kinderen van die vluchtelingen, want anders zou het betekenen dat de ouders wel terugmogen, maar de kinderen niet, waardoor het recht op terugkeer zou worden uitgehold. Geen ouder die zijn kinderen in een vreemd land achterlaat, ook niet Palestijnse ouders, Ronny.

Wat bedoelt Naftaniel nu met de bewering dat de resolutie niet bindend is. Dit: omdat de wereldgemeenschap die al 60 jaar eist dat de Palestijnse vluchtelingen kunnen terugkeren niet beschikt over eigen strijdkrachten die de joods-Israeli’s met geweld kunnen dwingen het internationaal recht te respecteren, blijft Israel zich als een schurkenstaat gedragen. Dat klopt dus, behalve dan dat Ronny dit laatste er niet bij verteld. En waarom stuurt de VN geen strijdkrachten naar Palestina om de Palestijnen te beschermen tegen de Israelische terreur? Dat is ook simpel: omdat de Verenigde Staten dit saboteert. Ook dat verzwijgt Naftaniel.

Ronny schrijft dan: “Waar haalt Stan van Houcke bovendien de ‘wetenschap’ vandaan dat de Palestijnen voor mij en andere joden etnisch gezuiverd zijn?" Dit is een retorische vraag, die ik graag beantwoord. Welnu, Ronny, die wetenschap is allereerst gebaseerd op de geschiedenis en op de onafhankelijkheidsverklaring waarin staat dat Israel een joodse staat is. Niet alleen voor de joden in Israel, maar voor alle joden, waar dan ook ter wereld. Met andere woorden: op het moment dat jij op Israerlische bodem bent, heb jij meer rechten dan een Palestijnse ingezetene van de "joodse natie", weins familie daar al duizenden jaren leeft. De zionistische ideologie gaat er namelijk van uit dat de "diaspora-joden" niet in hun eigen land thuishoren, maarin Israel. De zionisten in Israel kijken ook neer op "diaspora joden," zoals je in het werk van talloze joods-Israelische intellectuelen kunt lezen. De Israelische overheid gaat ervan uit dat een diaspora-jood allereerst loyaal aan de ''joodse natie" dient te zijn en pas dan aan het land waarvan hij/zij ingezetene is. Lees daarvoor onder andere het werk van de joods-Israelische historica Idith Zertal.

Die wetenschap over de etnische zuivering ten behoeve van diaspora-joden is overigens niet gebaseerd op de Israelische grondwet, want die bestaat niet, de religieuze joodse partijen hadden anders niet meegedaan aan het seculiere zionistische project. In 1948 is 83 procent van de Palestijnse bevolking uit het huidige Israelische grondgebied verdreven. Dat kon ook niet anders, want de zionisten wilden een joodse staat en op dat moment was de overgrote meerderheid Palestijns, dus die moest wel verdreven worden. Stel je voor Ronny dat 83 procent van onze landgenoten uit Nederland was verdreven. Dat zou een ramp zijn, nietwaar? Vooral als we weten dat de Palestijnse vluchtelingen niet mochten terugkeren en bijna 500 van hun dorpen door het leger met de grond gelijk werden gemaakt, zodat ze geen huis meer hadden om naar terug te keren. Sterker nog, wanneer ze probeerden naar hun huis en land terug te keren dan werden deze voor het merendeel eenvoudige boeren en stedelingen als ‘‘infiltranten” doodgeschoten door het dappere Israelische leger. Bovendien hebben ze nooit ook maar een cent compensatie gekregen voor het miljardenverlies aan land, huizen, banktegoeden, apparatuur, zelfs bibliotheken, enzovoorts, die door de Israelische staat of joodse burgers gestolen werden. Roof, moord en verkrachting, daar leden de Palestijnen in 1948 onder, lees het werk van de Nieuwe Historici in Israel, Ilan Pappe, Benny Morris, Avi Shlaim, Tom Segev, Simha Flapan. Hun werk is in het Engels te verkrijgen en De etnische zuivering van Palestina, geschreven door Pappe, is zelfs in het Nederlands vertaald! Het staat er allemaal zwart op wit, en jij hebt al die jaren over deze misdaden gezwegen. Sterker nog, je hebt de slachtoffers al die jaren als daders afgebeeld. En je bent al die jaren voor deze activiteiten vorstelijk betaald. En dat terwijl je de werkelijkheid maar al te goed weet, of tenminste moet weten. Daarom Ronny: wat is er met je gebeurd? Hoe komt het dat jij als Nederlandse staatsburger, die het beschaafde Nederland verkiest boven het racistische Israel deze terreur verdedigt?

Meer over Naftaniel morgen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja waarom ga je niet naar Israel, Naftaniel. Wees een man en ga bommen gooien i.p.v. dat zouteloze anti antisemitismegemier.Antisemitisme dat je zelf aan het voeden bent. Zorg dat je kleinkinderen trots op je kunnen zijn en dat je kunt zeggen, "kijk hier staat opa en dat zijn de kinderlijkjes die ik heb gemaakt". En dan laat je die mooie kleurenfoto's zien van uiteengespatte lijkjes, verbrande lichaampjes en vermorzelde hoofdjes. "Die gekke opa heeft toch wel veel geleerd van de holocaust, opa is een held", zeggen je kleinkinderen dan. Is dat niet beter dan bekend te staan als een met een vergrootglas mierenneukende opa die wat centjes heeft opgehaald en die iets met promotie deed?


Anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...