zaterdag 1 maart 2008

De Israelische Terreur 333



Trees Kosterman, die in Israel woont, stuurde me deze noodkreet:

'Palestijnen zijn geen voorpaginanieuws meer.
Of je nu 10 palestijnen dood, of 2 of zoals in de laatste 12 uur 27. Of het nu vrouwen zijn die vermoord worden of kinderen of strijders van Hamas, het maakt allemaal niets meer uit.
Onze nederlandse pers is bang om niet meer te scoren, en gaat er vanuit dat de lezers misschien wel “palestijnenenmoe” zijn, dus des te meer doden des te minder nieuwswaarde het heeft.
Er zijn te veel Palestijnen gedood en het gaat al zoveel jaren door, dus schrijven ze er niet meer over. Een dode in Sderot is wel nieuws. Uiteraard, dat is nog niet zoveel voorgekomen. Palestijnen die raketten richting Israel sturen,raketten die weinig schade brachten, leveren nu opeens slachtoffers aan de andere kant van de grens op.
Nu zijn er enkele doden gevallen,en dat geeft Israel weer de kans om nog meer Palestijnse slachtoffers te maken, en inderdaad, dit kunnen ze ongestraft doen,want des te meer doden en gewonden, des te meer ‘palestijnenenmoe” de westerse pers wordt. En men schrijft er niet over. In Nederland is de “bourkini” voorpaginanieuws, dit is zo’n vreselijk belangrijk item, wauw, dat is echt nieuws.
Maar tientallen Palestijnse doden en gewonden is uiteraard niet belangrijk.
In enkele artiklen waarin het wel vermeld wordt, word het excuus aangevoerd dat de Israelische acties komen als retaliation voor de gazaanse Qassam raketten.
Zullen we het eens omdraaien. Misschien komen die Qassamraketten wel als retaliation voor het jarenlang uithongeren van de Gaza strip, voor het opsluiten van een miljoen mensen op zo’n klein stukje grond,voor het decennias lang stelen van land.
Voordat de Qassams afgeschoten warden , werden de Palestijnen al jarenlang onderdrukt.
Al jaren lang warden ze vermoord, uitgehongerd, tegengehouden bij de grenzen, hun leven kapotgemaakt.
En nu vandaag de dag is men “Palestijnenmoe”, de hele pers, de westerse wereld moet zich de ogen uit de kop schamen dat men hier niets tegen probeert te doen, tegen deze slachting.
Ik zit vandaag achter mijn computer omdat ik het gevoel heb dat ik mensen wakker moet schudden om aan deze ellende een einde te maken. Maar ik heb al zo vaak achter mijn computer gezeten met hetzelfde gevoel en waar zijn jullie? Het maakt geen donder uit.
Des te meer doden des te saaier het item wordt.
Natuurlijk is het voor velen de ver van mijn bed show, maar men moet niet vergeten dat ook Nederland verantwoordelijk is voor deze situatie. De nederlandse regering die altijd gezien wordt als een van de grootste supporters van Israel. De nederlandse regering die bij de festiviteiten van het 60 jarig bestaan als een van de eersten hun felicitaties zullen komen overhandigen. Ze zijn allemaal medeplichtig aandeze slachting.natuurlijk roepen ze Israel op om zich een beetje in te houden,niet te veel doden te maken, en verder komen ze allemaal glimlachend handjes schudden met degenen die hier in Israel de opdrachten geven om de bommen boven Gaza af te schieten en degenen die de westbank terroriseren.
Ik praat niet over het feit of Israel bestaansrecht heeft, ik praat niet over politiek, ik praat over het feit dat als Israel deze slachtingen aanricht, iedereen een oogje dichtknijpt. Want Israel heeft het recht om zichzelf te beschermen, palestijnen niet.
Wat een lafbekken zijn het toch, en de pers, waar zijn jullie verdorie?'

Beste Trees, mijn collega's weten dat als als ze een carriere in de journalistiek willen maken, ze de grenzen van de consensus niet mogen overtreden. En de consensus schrijft voor dat de joden goed zijn en de Palestijnen fout. Punt uit. Als een Palestijnse politicus de joodse bevolking in Israel met genocide zou bedreigen, dan zouden de commerciele massamedia in Nederland moord en brand hebben geschreeuwd, nu een joods-Israelische staatssecretaris van Defensie dit doet, wordt dit als normaal beschouwd. Vergeet niet Trees dat de Arabieren in het Westen de rol hebben toebedeeld gekregen die de joden voor de oorlog hadden. Uit angst voor antisemiet te worden uitgemaakt, durven ze de 'joodse staat' niet te bekritiseren. Het antisemitisme is nooit verdwenen, het is nu gericht tegen die andere semieten, de Arabieren. Ik vrees dat pas wanneer de joden in Israel de Palestijnen volledig hebben uitgeroeid, er een omslag komt.

1 opmerking:

Anoniem zei

Trees for President!
Het tuig dat zich journalist noemt en maar niet kan ophouden met op Hamas het label "terrorist" plakken, wat Israël doet bagatelliseren en goedpraten, en persberichten van het Israëlische leger copy-pasten, is misselijkmakend. Hoe komen we in vredesnaam van ze af.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...