maandag 31 maart 2008

Het Antisemitisme van Afshin Ellian 5


De mallotige professor uit Leiden, Afshin Ellian, schrijft in Elsevier nu weer dit: "Ik heb zelden mensen gezien op aarde, die boos zijn door zaken die ze zelf altijd hebben goedgekeurd."
Zou Ellian niet kunnen denken? Hij schrijft: 'Ik heb zelden mensen gezien op aarde..." Ja, dank je de koekkoek, mensen wonen nu eenmaal op aarde! Zou Ellian niet weten dat mensen niet op mars of de maan kunnen leven? Zo ja, waarom laat hij dan weten dat mensen op aarde wonen? Ik vermoed dat de professor uit Leiden niet denkt als hij schrijft, of dat hij van mening is dat de lezers van Elsevier zo stom zijn dat ze niet weten dat de mens alleen op de aarde leeft en niet ergens anders in het heelal.

Een andere hilarische malloot is onze Geert Wilders. Kunt u het hoofd van Mohammed B. voorstellen op het moment dat hij het portret van de rapper Salah Edin voorbij zag komen? Hij moet krom gelegen hebben van het lachen. En kunt u het hoofd van Wilders zelf voorstellen toen hem verteld werd dat die foto fout was. Dat beteuterde bolle hoofd van hem. De humor ligt op straat, meneer, net als de politiek.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Natuurlijk wil hij niet erkennen dat moslims op aarde leven, want anders zou hij moeten toegeven dat die haat tegen Joden een aards product is en geen hemels product door religie ingegeven. Elke moslim die generaliseert over Joden doet dat door de al meer dan 60 jaar voortschrijdende etnische zuiveringen en de 'langzame genocide' op de Palestijnen. Die moslims zien ook hoe de zionisten en de VS twee handen op één buik zijn, die voor decennialange utibuitingsoorlogen, het in de zadel helpen en steunen van corrupte dictatoriale regimes in hun landen hebben gezorgd. Daar hoef je geen enkel heilig boek op na te slaan, maar enkel te kijken naar de menselijke natuur die irrationele en excessieve reacties vertoont na het geconfronteerd te zijn met zoveel misdadigheid op zijn volk.

stan zei

ne,ismael, als onze professor de aarde tegenover de hemel had willen stellen, zou hij hebben moeten schrijven: 'ondermaanse.' nu hij dat niet gedaan heeft staat er iets absurds. ik vrees dat hij echt niet denkt als hij schrijft.

Unknown zei

"Ik heb zelden mensen gezien op aarde, die boos zijn door zaken die ze zelf altijd hebben goedgekeurd."
Het is mij volstrekt onduidelijk wat er zo moeilijk te begrijpen is aan deze zin..

stan zei

dat geeft niet, niet iedereen kan iets begrijpen. mijn advies: lees het stukje nog eens en gebruik enige verbeeldingskracht.
succes

Unknown zei

Dat de aangehaalde zin niet begrepen werd was me al duidelijk. Het was me alleen niet duidelijk hoe er een misverstand over de betekenis kon ontstaan. Nu wel..

stan zei

laat ik nog een verduidelijking geven. laatst zei een man op aarde tegen mij dat veel mensen op aarde domoren zijn. ik ben van mening dat deze man op aarde gelijk heeft over de mensen op aarde. welnu, of iemand begrijpt dat hier iets absurds staat of iemand begrijpt het niet, en dan onderstreept hij of zij nog eens de stelling van de man op aarde.

ellian is een poseur en poseurs blazen altijd iets op, daarom gebruikt hij ook het woord 'aarde' want dan lijkt het meer dan het is, zijn betoog lijkt dan grootser, en daardoor lijkt het alsof zijn bewering meer waar is.

laten we ellian even volgen, dan is de waanzin helemaal goed te analyseren. hij schrijft: 'Ik heb zelden mensen gezien op aarde, die boos zijn door zaken die ze zelf altijd hebben goedgekeurd'

wat staat hier precies? zelden, mensen, aarde. goed, hoeveel mensen kent ellian op aarde? een absolute fractie van de meer dan 6 miljard op aarde. en van die fractie heeft hij zelden... etc. dus dat is een fractie van een fractie. nagenoeg zero dus, vergeleken bij de miljarden. met andere woorden: ellian heeft een hele kleine kijk op al die mensen op aarde. van de meeste weet hij niets, absoluut niets. dus wat probeert hij ons wijs te maken? dat er mensen op aarde zijn? dat is bekend. dat die mensen vaak absurde dingen doen. is ook bekend. dat die mensen vaak dingen zeggen en doen die in strijd zijn met hun eigen uitgangspunten. ook dat weet iedereen. sterker nog: dat is normaal, wij allen zijn daaraan schuldig, ook ellian. ik kan daar talloze voorbeelden van geven. opnieuw: wat probeert ellian ons dus te vertellen? dat de anderen niet deugen en hij wel? oke, vooruit dan maar. maar deze bevestiging zal hem niet tevreden stellen, want ellian's verdriet is onstilbaar. geloof me.

Unknown zei

U begrijpt niet wat Ellian schrijft, u begrijpt niet wat ik schrijf, u heeft een probleem met begrijpend lezen. Dat is lastig voor u en helaas is het moeilijk op te lossen..

stan zei

sterker nog: het is volstrekt onoplosbaar

Unknown zei

Geen nood: in plaats van tekstexegese zijn er ruim voldoende leuke activiteiten te ontplooien. Succes!

stan zei

nie wieder
adios

maria trepp zei

goed blog. zie ook mijn vele blogs over Ellian en mijn onderzoek over de samenwerking Ellian/Wilders http://www.passagenproject.com/conservatisme.html

Anoniem zei

De man is geen native speaker.
Zijn bijdragen in de 2 delige "Encyclopedie van de rechtswetenschap" zijn vrij onleesbaar. Vreselijk.

Wat zijn de cognitieve dissonanties bij die meneer bij een native speaker oproept?
1) "op aarde" is inderdaad een pompeus versiersel dat nergens toe bijdraagt
2) "boos zijn door" is ook ongelukkig. "boos worden" werkt veel beter. "boos zijn door" roept de associatie van een langdurig verkeren in staat van boosheid op, Tevens verwijst het naar een oorzaak in het verleden, wat niet de bedoeling lijkt te zijn.
3) "zelf" is compleet overbodig om het punt te maken, met name omdat het woordje "zelf" , de ongewenste suggestie wekt dat de lezer een onderscheid moet maken met daaraan tegengesteld "anderen die iets hebben goedgekeurd",

De zin moet zijn: Ik heb zelden mensen gezien, die boos worden door de zaken die ze vroeger altijd hebben goedgekeurd.

Leuk om de geschiedenis van jou blog eens door te nemen, om zo de geschiedenis in het algemeen eens te benaderen.
Ik vind deze zin ook zeer verwarrend!!
Mijn broer is een neerlandicus die vanaf zijn derde al in de boeken zat , ik las altijd behoorlijk weinig. Pinkeltje , Snuf de hond, Wipneus en Pim en wat detectives uit de kast van mijn pa en verplichte kost op school zonder veel enthousiasme.


Wat hij bedoelt te zeggen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...