dinsdag 26 februari 2008

Alex Burghoorn


De man met de zonnebril is Alex Burghoorn, de Volkskrant-correspondent in Israel, die meermaals voor het CIDI heeft opgetreden, de volgens Haaretz 'pro-Zionistische lobby groep.' En weer is zijn verslaggeving gekleurd. Hij schrijft dit:
"Gaza’s rioolwater kolkt de zee in
REPORTAGE, Van onze correspondent Alex Burghoorn
gepubliceerd op 26 februari 2008 07:34, bijgewerkt op 26 februari 2008 08:33
GAZA-STAD - De rioolzuivering in de Gazastrook staat symbool voor de uitputtingsslag tussen Hamas en Israël...

De rioolwaterzuivering hier staat al ruim een maand stil. Dagelijks stroomt ruwweg 40 miljoen liter rioolwater de Middellandse Zee in. De afwateringspijp ligt vlak langs de kustweg. Met schuimkoppen kolkt het bruine rioolwater over het strand, waar het door de branding wordt opgeslokt. ‘Het is niet dat ik daar schik in heb’, zegt Shoblak. ‘Maar de Israëlische blokkade laat me geen andere keus.’"
Gaza_s_rioolwater_kolkt_de_zee_in

Wat staat hier nu precies? Allereerst dit: 'De rioolzuivering in de Gazastrook staat symbool voor de uitputtingsslag tussen Hamas en Israël.' Hoe nu? Er is volgens onze ad hoc CIDI-medewerker annex Volkskrant-correpondent sprake van een 'uitputtingsslag'. Een uitputtingsslag suggereert dat er een oorlog gaande is tussen - op zijn minst - twee gelijkwaardige partijen, want anders zou er geen uitputtingsslag kunnen zijn. Dan zou er moeten staan: slachtpartij of bloedbad, immers, Israel bezit het op vier na machtigste leger ter wereld. De Palestijnen vormen op geen enkele wijze, volgens Israelische generaals zelf, een bedreiging voor de staat Israel. Daar tegenover staan enkele licht bewapende milities, waaronder die van Hamas. Dus van 'uitputtingsslag' is geen enkele sprake. De Gaza Strook wordt omsingeld via het land, de lucht en de zee door een van de best bewapende strijdkrachten voorzien van de meest geavanceerde wapens. Het is een beleg dat alle humanitaire wetten schendt, een sluipende genocide volgens de Israelische historicus Ilan Pappe. Maar dat vertelt Alex Burghoorn zijn lezers niet nu hij gedwongen is enige aandacht te besteden aan het Israelische terrorisme tegen de Palestijnse burgerbevolking. Dus doet hij net alsof er twee gelijkwaardige partijen zijn die met elkaar in gevecht zijn. En ondertussen vervuilen die Palestijnen het milieu met hun uitwerpselen, want het 'rioolwater kolkt de zee in.' Natuurlijk zijn de Israelis daar fel tegen gekant, want zij zijn beschaafd en beschermen dus de natuur. En de Palestijnen niet. Dat is de essentie van zijn reportage, daarom staat die kop er ook boven. Het is niet verbazingwekkend dat de pro-Israelische lobbygroep het CIDI juist Alex Burghoorn vraagt om op te treden. En de Volkskrant-redactie keurt dit goed, het cynisme is daar de heersende ideologie geworden.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Herman2

Dank je wel Stan, dat JIJ dit aan de kaak wilt stellen.

Ongelofelijk de spinning die Alex Burghoorn steeds weer in de Volkskrant weet te fariceren. wanneer neemt de Volkskrant eens een ander in dienst?

Trouwens ik geloof te gelezen te hebben dat het onderstaande rioolreservoir door de israelische bezetter kapot was gebombardeerd, waardoor indertijd de doden zijn gevallen.

Burghoorn schrijft: =Hoe fragiel het watersysteem is bleek op 27 maart 2007, toen de dijk van een rioolwaterbassin bij Beit Lahiya, in het noorden van de Gazastrook, doorbrak. De smerige vloedgolf van toilet-, douche-, afwas- en fabriekswater overspoelde een bedoeïnendorp: Vijf Palestijnen kwamen om, onder wie twee kinderen.=

Het is niet onwaar wat er staat, maar de waarheid is veel erger... als ik het indertijd goed begrepen heb.
Je zal maar zo om het leven komen...
Schandelijk!

En wat zeg je van alle ziektes die kunnen ontstaan doordat de drollen in de stad ronddrijven... Typhus, cholera, noem maar op!
Goede vaccins zijn er ook niet meer, omdat die bedorven zijn omdat ook de koelkasten in de ziekenhuizen niet kunnen werken... omdat de stroom regelmatig uitvalt door de kunstjes van de bezetter...!

En wat doet de Nederlandse regering onder leiding van onze minister van buitenlandse zaken Verhagen?

Unknown zei

Herman2

Ook het AD weet van wanten. Door selectief plaatsen van ingezonden berichten spint ze de berichtgeving.
http://www.ad.nl/buitenland/2089488/Isral_laaiend_over_raketaanvallen.html

Hier een bericht wat ik op de israellobby invenaristie-site plaatste.
http://www.volkskrantblog.nl/bericht/149257
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Algemeen Dagblad.

Gisteren plaatste ik een reactie op artikel:

woensdag 27 februari 2008
Israël laaiend over raketaanvallen
JERUZALEM - Israël heeft woensdag woedend gereageerd op de raketbeschietingen door extremistische Palestijnen vanuit de Gazastrook. Bij een aanval eerder op de dag kwam in het zuiden van Israël een Israëlische student om het leven.
Het was de eerste dode door een dergelijke raketaanval in negen maanden. Israël is vastberaden zijn burgers te verdedigen, luidde het uit het kantoor van de Israëlische premier Ehud Olmert. Israël zal alle ter beschikking staande middelen gebruiken en alle kansen benutten om een einde te maken aan de ,,moorddadige beschietingen'', aldus de verklaring. Waarnemers sluiten een grondoffensief niet uit.
Israël voert al voortdurend vooral luchtaanvallen uit op de Gazastrook om extremisten te treffen en een einde te maken aan de beschietingen met zelfgemaakte zogenoemde Qassam-raketten. Woensdag kwamen door Israëlische bombardementen zeker tien Palestijnen om het leven: zes activisten van de islamistische bewegingen Hamas en Islamitische Jihad en vier burgers.
Hamas, dat de Gazastrook controleert, eiste de verantwoordelijkheid voor de dodelijke raketaanval op. De beweging zou in totaal ruim dertig raketten hebben afgevuurd.

Ik stelde dat ook de bezetter israel niet wil LUISTEREN evenals onze regering. Minister van buitenlandse zaken Verhagen weigerde vorig jaar een visum aan de democratisch gekozen Hamas leider Haniyah om zijn visie uit te leggen.

Deze reaktie werd niet geplaatst. Vandaag wilde ik dit op dezelfde plek melden en kreeg onderstaand bericht.Ik lijk dus nu opeens een crimineel...!

Israël laaiend over raketaanvallen
Uw reactie is niet geplaatst
De oorzaak hiervan kan zijn dat uw reactie in strijd is met de forumregels (bijv. door het gebruik van scheldwoorden) of dat uw account/ip-adres geblokkeerd is i.v.m. eerdere reacties.
Tekst
Tekens over
Naam / Nickname
Woonplaats
Bovenstaande gegevens worden getoond op de website.


Om gebruikers te kunnen weren die veelvuldig de regels overtreden wordt bij het plaatsen van een reactie uw IP-adres vastgelegd Uw IP adres: 82.168.8.224. Deze gegevens worden alleen aan derden verstrekt in het kader van een strafrechtelijk (voor)onderzoek

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...