maandag 14 januari 2008

De Commerciele Massamedia 107



Je kunt ook geen weekje naar het buitenland of iedereen begint wartaal uit te slaan. Dankzij Zaplog weet ik dat mevrouw Bhutto wist dat Osama bin Laden "vermoord" is. Vermoord? Dat is groot nieuws. Waarom wordt dat door mijn collega's niet uitgezocht?

'Het bewijs: BBC heeft in interview Bhutto geknipt waarin ze zei dat Osama Bin Laden is vermoord
Door ron1872, Op maa 31 dec 2007 09:31, 2072x bekeken, 22 reacties, trefwoorden: 911, bbc, benazir, bhutto, censuur, pakistan

We kennen het interview met Benazir Bhutto wat op Al Jazeera is verschenen (opgenomen begin november 2007), waarin ze zegt dat Osama Bin Laden is vermoord en door wie dat is gedaan. Dit is te zien op tijdstip 2:14:
Hetzelfde interview is te zien bij de BBC, maar daar is precies dat stukje weggeknipt.De passage staat op de BBC link van 4:40 tot 5:10. Om precies te zijn, op 5:02 zou dat zinnetje over Bin Laden moeten komen, maar dat is dus weggeknipt.Wordt het tijd om deze leugen gelijk naar buiten te brengen en alle media van dit feit op de hoogte te gaan stellen? Graag jullie reakties hoe erover gedacht wordt! De NOS, RTL4, SBS en ANP zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Eens kijken hoe betrouwbaar de Nederlandse media is.Hier het rechtstreekse linkje naar het interview op YouTube.
Bron / news.bbc.co.uk

Zie: http://zaplog.nl/zaplog/article/het_bewijs_bbc_heeft_in_interview_bhutto_geknipt_waarin_ze_zei_dat_osama_bi/ron1872

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nee mensen, het is geen slechte grap, ze zegt het echt.

Als ze seniel zou zijn geworden, verwacht je dat de vragensteller even checkt of ze dat echt heeft gezegd - niet dat ze het stuk eruit knippen.

Heeft inmiddels al outlet van de gebruikelijke Nederlandse kanalen hierover bericht?

Dat is namelijk het werkelijk bizarre hiervan: als een Tweede Kamerlid van een partij die beledigingen als haar handelsmerk voert zijn onderbroek laat zakken is het wereldnieuws in Nederland, maar als een voormalig premier van Pakistan vermoord wordt en *OP TV* blijkt te hebben gemeld dat Osama b. Laden is vermoord, dan treedt er een oorverdovende stilte in.

Emigratie *is* een optie. :-)

Anoniem zei

Wat een raar verhaal. De strijd tegen "terrorisme" is voor sommigen (VS? UK?) misschien nog onvoldoende gestreden? Misschien is dat de reden waarom we niet mogen weten dat Bhutto heeft gezegd dat Osama B. Laden is vermoord?

Op DNR ( ) verscheen een bericht van Nadine Boke, getiteld
Hoe hou je een verhaal twintig jaar in de krant?

Stan reageert vervolgens dat het ´ook interessant is te weten hoe lang de commerciele massamedia een verhaal uit het nieuws weten te houden´.

Een interessante opmerking: zijn er beweegredenen voor de journalistiek om iets UIT de krant te houden? En zo ja welke kunnen dat zijn (gebrek aan nieuwsgierigheid?).

Het zijn niet de ideologieen die veranderen, maar de maatschappelijke kaders.

De journalistiek maakt de geschiedenis.

Hoeveel aandacht wordt er binnen het journalistieke vakgebied, anders dan aan de code van Bordeaux, besteed aan ethiek?

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...