vrijdag 16 november 2007

Sietse Fritsma



Dit is het hoofd van de volksvertegenwoordiger Sietse Fritsma van de Partij van Wilders.

Elsevier bericht over deze Friese volbloed:

''Tweede Kamer weigert PVV-motie immigratiestop
vrijdag 16 november 2007 08:03

De PVV is verbaasd dat fracties in de Tweede Kamer een voorstel voor een immigratiestop voor moslims discriminerend noemen en de motie zelfs hebben geweigerd. Collega's in het parlement proberen me het onmogelijk te maken om een standpunt uit te dragen, vindt PVV-Kamerlid Sietse Fritsma.
De partij van Geert Wilders stelde in de motie dat het behoud van de Nederlandse identiteit en kernwaarden onder grote druk staan ‘door de voortgaande immigratie van moslims die onze waarden vaak niet blijken te delen’.
SchandeSP-Kamerlid Jan de Wit sprak van een discriminerend verzoek en gaf de voorzet tot een Kamerbrede afwijzing. De PvdA noemde het voorstel een schande en volgens GroenLinks hoort dit soort gedrag niet thuis in een rechtsstaat.
Tweede Kamerlid Sietse Fritsma reageerde verongelijkt op het besluit om zijn motie niet in behandeling te nemen. ‘Het belang van de Nederlandse samenleving wordt met dit gedrag ondermijnd,’ zei hij. De PVV'er verweet zijn collega's in het parlement tevens dat het hem onmogelijk wordt gemaakt een standpunt uit te dragen.'

Lees verder: http://www.elsevier.nl/nieuws/politiek/artikel/asp/artnr/179642/index.html

Op de site van de Tweede Kamer is te lezen dat Sietse in Israel heeft gewerkt. Ik denk dat zijn verblijf in 'het beloofde land' niet goed voor hem is geweest. Hij is de war geraakt, Sietse weet niet dat dit soort racisme weliswaar in Israel geaccepteerd wordt, waar de Palestijnse inwoners van het land als tweederangsburger worden behandeld, maar niet in een democratische rechtstaat als Nederland, waar niet op godsdienst of etniciteit, of ras of levensbeschouwing of kleur mag worden gediscrimineerd. Dat mag niet van de grondwet. Het feit dat onze Sietse dit niet weet, pleit niet voor de Partij van Wilders. Waarom heeft niemand hem dit verteld voordat hij - tegen een vorstelijke salaris - onze belangen ging behartigen. Sietse, lees eerst de grondwet eens of ga terug naar Friesland. Daar leven nog wel raspaarden, het Friese peerd is het enige inlandse raspaard dat Nederland rijk is. Maar dat is de provincie, in de grote mensenwereld is alles gemengd geraakt. Godzijdank, zodat provinciale volbloeden nu tot de grote uitzonderingen zijn gaan behoren. Je zult er aan moeten gaan wennen, beste man. Ook in Israel zijn er genoeg fatsoenlijke mensen die tegen een etnische scheiding zijn en de Apartheidsmuur verafschuwen. Weet je Sietse, het grote probleem van generatieslang in je eigen kringetje blijven doormodderen is dat je op den duur inteeltverschijnselen krijgt, juist bij raspaarden, vandaar dat vermenging altijd goed is. Anders begint, voordat je het weet, je haar uit te vallen, of je tanden los te zitten, of erger nog, je begint allerlei maffe ideeën te krijgen, waarmee je anderen gaat lastig vallen. Ik zou maar uitkijken als ik jou was, je hebt al zo weinig haar op je hoofd.

6 opmerkingen:

Sonja zei

Het is dezelfde aangebrande lucht als van Henk Kamp deze week: dan zul je toch eerst onze grondwet moeten veranderen, daarna de EU-afspraken en daarna allerlei internationale overeenkomsten.

Overigens stemde SP-er Jan de Wit ook voor de motie, daarom moet die nu besproken gaan worden. Achteraf blijkt dat een 'vergissing' volgens De Wit. Maar wanneer je het gelonk van de SP naar de PVV de laatste tijd op een rijtje zet, dan kan een wantrouwend persoon zich afvragen of dat wel echt een vergissing was.
De tekst over de 'vergissing' van Jan de Wit blijkt snel uit het NRC artikel verwijderd (Google geeft het nl. nog wel weer). Jan de Wit moet over een 'lange arm' beschikken...

Anoniem zei

Sonja, er is niet voor of tegen de motie gestemd, maar voor of tegen het indienen van een motie. Daar schijnen heel vaak ook mensen voor te zijn die helemaal niet voor de motie zullen gaan stemmen.

Telegraaf

Omstreden PVV-motie komt toch in stemming
door de redactie
vr 16 nov 2007, 15:59
Omstreden PVV-motie komt toch in stemming
AMSTERDAM - De PVV-motie waarin gevraagd wordt om een immigratiestop voor moslims komt toch in stemming. Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet heeft dat vrijdag gezegd.

Tijdens het debat over de justitiebegroting ontstond donderdagavond verwarring over de vraag of de motie wel deel uitmaakt van de beraadslagingen. Daartoe moet de indiening namelijk door vijf Kamerleden worden gesteund.

Een aantal Kamerleden, onder wie SP'er Jan de Wit, trok donderdag zijn eerder gegeven steun voor de indiening in toen ze ontdekten wat de motie beoogt. Alle aanwezige fracties verzetten zich vervolgens tegen de behandeling van een discriminerend verzoek.

Het is duidelijk hoe de leden over dit voorstel denken, maar op het moment van indiening gingen vijf handen omhoog, aldus Verbeet. Dat besluit kan niet worden teruggedraaid.

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft gezegd dat hij gewoon op de PVV-motie zal reageren, net als op alle andere verzoeken die zijn gedaan bij de begrotingsbehandeling. Dat gebeurt volgende week. Vervolgens stemt de Kamer dinsdag over een week over het voorstel van PVV'er Sietse Fritsma.

Sonja zei

Dat weet ik poplar.

Anoniem zei

Wat ben je toch vriendelijk!

Anoniem zei

Opmerkelijk ook dat Elsevier de VVD buiten beschouwing laat in dat artikeltje.
Terwijl het juist Kamp was die zich als eerste uitsprak over deze walgelijke motie.

Maar goed, dat valt natuurlijk niet lekker bij hun xenofobe doelgroep.

Anoniem zei

ps:

wat mij opvalt is de 'Israelconnectie' binnen de PVV.
(over loyaliteit gesproken)

Eerst Wilders (door de AIVD in de smiezen gehouden tijdens zijn bezoekjes aan de Isr. ambassade), nu deze Sietze ook al.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...