vrijdag 2 november 2007

Nederland en Afghanistan 142







Ik zag gisteravond en vanavond Marga van Praag van het NOS-Journaal een oprechte poging doen om met jonge Nederlandse soldaten te praten, die in Afghanistan gewond waren geraakt. Op de vraag of het niet allemaal vergeefs was geweest, antwoordde een van hen dat ze blij waren als ze iets voor kinderen in Afghanistan hadden kunnen doen. Een ander vertelde dat de Afghanen afstandelijk tegenover hen waren geweest. Duidelijk werd dat ze met goede bedoelingen naar Afghanistan waren gegaan, en dat - als ze in staat zouden zijn geweest ze dan veel goed werk daar zouden hebben verricht. Maar wat er werkelijk daar gebeurd, buiten het hele kleine blikveld dat ze hadden, weten ze niet. Ook dat werd duidelijk.

Dit is een kind dat door Westerse clusterbommen werd getroffen. Ook de Nederlandse militairen hebben vele tientallen Afghaanse doden en gewonden veroorzaakt. Het is mooi geweest, laten de Nederlanse politici niet zwichten voor de Amerikaanse druk. Het westers geweld in het Midden Oosten heeft precies dat veroorzaakt, wat geweld altijd veroorzaakt, argwaan en haat. Straks betalen we daar een rekening voor, zo gaat dat in het leven. Laat uw stem als burger horen. We leven in een vrij land. Onverschilligheid is een van de doodzonden.

'The use of cluster bombs is only allowed when it is used against military targets. When these clusters are dropped in a area where there is many civilians, it is a war crime. These bombs split in a multitude of little bombs who are dispersed on a large area. About 15% of this mini bombs doesn't explose transforming them in mine's. The first victims of that are the childrens because it seems to bee a toy and they take them in hands or they walk on it. This cause very serious injuries in the faces, the foots and backs. Many children have to be amputated or die after such wounds.' Hier kunt u meer westerse oorlogsmisdaden zien.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo,

kunnen we een demonstratie organiseren voor de menselijkheid en tegen de oorlog in Afghanistan, tegen welke oorlog dan ook? Zet even wat lijntjes uit als je wilt, ik ga dat ook doen. Lia

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Unknown zei

Datum: zaterdag 1 december, lokatie Den Haag

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...