woensdag 28 november 2007

Geert Wilders


Het is in een moderne parlementaire democratie dat bevolkt wordt door populisten, onmogelijk om de grootste dwazen tot rust te manen.
De Telegraaf bericht:
'Aanklacht tegen de Koran
Provocerende film Wilders
door Paul Jansen
AMSTERDAM - In regeringskringen is grote beroering ontstaan over filmplannen van Geert Wilders. De PVV-leider werkt in stilte aan een provocerende tv-film over de Koran, die eind januari op de Nederlandse buis moet verschijnen.
Dit wordt in kringen rond het kabinet gemeld. De film is een aanklacht tegen de Koran. Geschriften uit het heilige boek voor moslims zullen beeldend voor de camera worden gebracht, mogelijk in een 'Submission-achtige' stijl. Die film van Theo van Gogh leidde tot woedende reacties in moslimkringen. De filmmaker werd kort na de verschijning ervan in 2004 door een radicale moslim in Amsterdam vermoord.
Verscheuren
Wilders bevestigt desgevraagd dat hij aan een film werkt waarin de Koran centraal staat. "In de film leidt dat tot iets", aldus de politicus, die niet wil zeggen of hij de Koran bijvoorbeeld verscheurt, dan wel verbrandt. "Ik wil daar niets over kwijt. Mensen moeten maar kijken."'
Let nu eens op of tussen die 149 andere parlementsleden er iemand zit met overwicht, een persoonlijkheid die dit dreinend kind aan banden kan leggen. Tot nu toe was er niemand. Dat komt niet door Wilders in de eerste plaats maar door het gebrek aan wijze volksvertegenwoordigers. Wilders gekte illustreert het niveau van onze Kamerleden.

5 opmerkingen:

Sonja zei

100% mee eens. Ik moet aan een uitspraak van Oltmans denken. Dat schreef hij in 2004 over "de Haagse bende van vier, Balkenende, Zalm, Bot en Kamp".

"Kon je de idioten maar door de militaire politie achter slot en grendel laten zetten, in de hoop dat er rustige en wijze besluiten worden genomen."

Anoniem zei

Kan de ironie bizarder vormen aannemen dan wanneer deze filosemiet zich van precies dezelfde technieken bedient als de nazi's met hun antisemitische propaganda, waarin de Talmoed "aan de kaak werd gesteld" als een gevaarlijk, subversief, ja walgelijk boek, en de joden als ratten werden neergezet ("tsunami", ook goed), die de samenleving van binnenuit uitholden door hun totaal "fremde Gesinnung"?
Er hoeft weinig twijfel te bestaan dat dhr. Wilders, als hij een aantal decennia geleden had geleefd, zich met veel enthousiasme had opgegeven bij de Waffen SS, of gesolliciteerd had bij de Gestapo, o.i.d., om zich naar hartelust in te zetten om "onaangepaste elementen" uit de samenleving te verwijderen.

Sonja zei

Wilders: "De tsunami van islamisering vormt een directe bedreiging van het voortbestaan van de wereld zoals wij die kennen." (23 januari 2007, GeenStijl)

Taubert/Goebbels/Hitler: "In de loop van de 19e en 20e eeuw verspreidden zij zich vanuit Oost-Europa als een onoverwinnelijke vloedgolf, en overstroomden zij de steden en naties van Europa - in feite, de hele wereld." ('Der ewige Jude' 1940)

Sonja zei

Wilders: "Je moet wel durven benoemen dat onder bepaalde groepen criminaliteit meer voorkomt." (22 maart 2005 Intermediair)
"Ik ben juist een rasoptimist. Nederland is een prachtig land en kan nog zoveel beter worden. Dan zullen we alleen wel de problemen eerlijk moeten benoemen." (2 november 2006 Metro)

Goebbels: "Wij zien de Joden zeker niet als de enige schuldigen aan de Duitse geestelijke en economische rampspoed. We kennen allemaal de oorzaken van de ondergang van ons volk. Maar we moeten de moed hebben om hun rol in dit proces te herkennen, en te benoemen." (1933 Neurenberg)

Overigens, ik heb 'Gastarbeid en Kapitaal' van de SP nog eens gelezen (1982) maar dat is ook erg Janmaaterig.

Anoniem zei

Ja, Wilders is een populist... en gelukkig breekt het hem op. Als Wilders serieus was geweest, had hij het over de oprukkende invloed van religie in onze maatschappij en de gevaren daarvan; en die zijn er zeker! en daar heeft hij ook wel gelijk in wat mij betreft. Dan kan je met hem discussieren over het hoe en wat, het er mee eens zijn of niet, maar door zo alleen op de Islam te schoppen en de andere godsdiensten buiten beschouwing te laten wekt hij alleen tegenstand op en gaat z'n idee ten onder.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...