zaterdag 10 november 2007

De Pro-Israel Lobby 55

Restanten van een Libanese slachtoffer van een Israelische terreur bombardement.

Waarom besteedt het Centrum Informatie en Documentatie Israel geen aandacht aan de vorige jaar op grote schaal gepleegde Israelische oorlogsmisdaden in Libanon? En waarom besteedt het CIDI geen structurele aandacht aan bijvoorbeeld het feit dat volgens een Israelische regeringscommissie "de joodse natie" de 1, 36 miljoen Palestijnse Israeli's "negeert en op discriminerende wijze" behandelt? Dat de Israelische Palestijnen al sinds 1948 tweederangsburgers zijn in hun eigen land, waardoor men niet kan stellen dat Israel een democratisch land is, tenzij discriminatie een democratisch verschijnsel is geworden. Stelt u die vraag eens aan deze pro-zionistische lobbygroep?
Uit De Israel Lobby: 'Uit een onderzoek dat in maart 2007 gepubliceerd werd, bleek dat 55 procent van de Israelische joden gescheiden uitgaanscentra wilde, terwijl meer dan 75 procent zei niet samen met een Israelische Arabier in 1 gebouw te willen wonen. Meer dan de helft van de respondenten zei dat het gelijkstaat an landverraad als een joodse vrouw met een Arabier trouwt.' Stelt u het Centrum Informatie en Documentatie Israel de vraag waarom de meerderheid van de joods Israeli's zo racistisch is tegen hun Palestijnse landgeenoten? Doet u dit nu eens, mijn collega's weigeren al vele jaren lang die vraag te stellen.

1 opmerking:

Sonja zei

En ik maar denken dat de ideale staat naar Geert Wilders model een 'utopische' wensgedachte was...

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...