vrijdag 5 oktober 2007

Iran 170

Geplukt van Johnito website:

'Onderstaande brief is verzonden aan de redacties van HET ELFDE UUR, NOVA, NOS, PAUW EN WITTEMAN en RTL Nieuws -Johnito

Geachte Redacties,

Hierbij wil ik mijn verbazing uitdrukken over het feit dat de Nederlandse nieuwsdiensten en actualiteiten / praatprogramma’s de aankomende VS aanval op Iran blijkbaar geen ‘nieuws’ vinden. Niet minder dan de Derde Wereldoorlog staat er aan te komen en U heeft het slechts over koetjes en kalfjes. Zelfs als u de benaming Derde Wereldoorlog overdreven vindt, is het toch duidelijk dat een VS aanval op Iran (VS dreigt zelfs met nucleaire bombardementen!) vele duizenden mensen, wellicht honderdduizenden, het leven zal kosten, miljoenen mensen op de vlucht zal doen slaan, en de regio voor vele jaren lang zal destabiliseren.
De heer Andries Knevel ondervraagt de minister van defensie over Afghanistan en laat van te voren een filmpje zien van een Taliban zelfmoordterrorist die zich voorbereidt op een aanslag. Zijn commentaar is: “dit is de vijand die we bestrijden“. Laat u ook een filmpje zien van Bush of Cheney die een oorlog plannen waar niet tien of honderd maar honderdduizenden mensen om het leven zullen komen en een heel land kapot wordt gemaakt? Om van de langere termijn gevolgen voor de wereld als geheel maar niet te spreken? En zoudt u deze mannen dan als vriend of vijand bestempelen?
Het is triest te zien hoe de media, en dan nog wel een christelijk geöriënteerde omroep, niets beter weet te verzinnen dan dit soort oppervlakkige en flinterdunne vijandsbeelden te creëren. Is dit de wijze waarop wereldvrede en het ‘Koninkrijk God’s hier op aarde’ moet komen? Maak liever een programma over de werkelijke redenen waarom de VS in deze regio zit (de controle over olie om daarmee zijn hegemonie in de wereld te vestigen) en vraag de minister waarom Nederland dat zonodig moet steunen? Ter informatie aan de minister die denkt dat we allemaal zo trots zijn op ons leger in Afghanistan: ik en vele anderen zijn helemaal niet trots, het is een schande dat we het nodig vinden om de politieke agenda van de VS te steunen, vanwege uiteindelijk, onze eigen handelsbelangen.
De NOS toont trots ‘unieke’ beelden van vuurgevechten van Nederlandse militairen met de Taliban in Afghanistan. Ik weet niet wat voor unieks daar aan is. Oorlog is oorlog en daarbij schieten mensen altijd op elkaar. Geen nieuws dus. Geef het Nederlandse volk liever echt nieuws, iets waar we wat aan hebben. Onderzoek en laat zien wat de democratische krachten zijn in Afghanistan en hoe we die het beste kunnen ondersteunen (dat is dus niet die marionet van de VS, president Karzai).
Uw berichtgeving is een belediging voor het Nederlandse volk. Denkt u nu heus dat er geen nadenkend deel van de bevolking is, die zich groen en blauw ergert aan deze op sensatie beluste, oppervlakkige en totaal nietszeggende prietpraat dat voor nieuws moet doorgaan?'

Lees verder: http://johnito.blogspot.com/2007/10/ingezonden-aan-de-redactie.html

3 opmerkingen:

Thesingh zei

Een goede actie. Helaas gericht aan dovemnasoren.

Sonja zei

(18-09-2007) Niet in de Volkskrant: Greenspan, Irak om olie

(02-09-2007) Niet in de Volkskrant: 3-daagse blitz op Iran bekend gemaakt

(07-07-2007) Vandaag niet in de Volkskrant

(24-06-2007) Niet in de Volkskrant: CIA 25 jaar illegale praktijken

Dutch Revolution zei

Dank voor het plaatsen Stan. Was trouwens een ingezonden afschrift van een mail die de auteur, mw Liem, naar de betreffende redacties had gestuurd.

Goed weekend!