zondag 17 juni 2007

De Volkskrant 45

De door Israel en de VS gesteunde leider van de Fatah-troepen, de miljonair Mohammed Dahlan.
De Volkskrant bericht:
Nieuwe Palestijnse regering beëdigd
ANP
JERUZALEM - De nieuwe Palestijnse interim-regering onder leiding van premier Salam Fayyad is zondag beëdigd door president Mahmoud Abbas. Het noodkabinet heeft twaalf leden, onafhankelijke deskundigen. Fayyad gaat ook de portefeuille financiën beheren...
‘Deze laatste dagen is een realiteit gecreëerd die wij niet gekend hebben tijdens lange diplomatieke inspanningen die gepaard gingen met de ontwikkeling van de Palestijnse Autoriteit; en wij zijn van plan met al onze krachten te werken aan de gelegenheid die zich biedt’, aldus Olmert.
Aanval
De beoogde nieuwe Israëlische minister van Defensie, Ehud Barak, plant een aanval op de Gazastrook om de radicale Hamas-beweging te vernietigen die daar de macht heeft gegrepen.
Dit schrijft de Britse krant The Sunday Times zondag op gezag van hooggeplaatste militairen in de Joodse staat. De operatie staat gepland ‘binnen enkele weken’.
VernietigenBarak wil 20.000 Israëlische militairen inzetten om het grootste deel van de militaire macht van Hamas binnen enkele dagen te vernietigen.
Volgens een bron uit de omgeving van Barak zal Israël geen agressief ‘Hamastan’ aan zijn grenzen dulden. Aanleiding van voor de operatie kunnen raketbeschietingen op Israël of een zelfmoordaanslag zijn. ‘De vraag is niet òf, maar hoe en wanneer’, aldus de bron.
Barak wordt naar verwachting maandag de nieuwe minister van Defensie van de Joodse staat.

Lees verder: http://www.volkskrant.nl/buitenland/article436317.ece

De staatsgreep van de Palestijnse president waarbij de partij, die tijdens democratische verkiezingen de grootste werd, buiten spel wordt gezet, heet in de Volkskrant: 'Nieuwe Palestijnse regering beëdigd.'
Kennelijk erkent de Volkskrant deze democratische verkiezingen niet omdat ze door Palestijnen zijn gehouden. Een andere reden kan ik niet verzinnen. De onvermijdelijke inmenging van Israel in politieke aangelegenheden van een ander land schijnt de Volkskrant niet meer dan normaal te vinden gezien deze zin: '‘Deze laatste dagen is een realiteit gecreëerd die wij niet gekend hebben tijdens lange diplomatieke inspanningen die gepaard gingen met de ontwikkeling van de Palestijnse Autoriteit; en wij zijn van plan met al onze krachten te werken aan de gelegenheid die zich biedt’, aldus Olmert.' Wat de Volkskrant verzwijgt is dat de Palestijnse Autoriteit, die door de Palestijnse bevolking vanwege incompetentie en grootschalige corruptie buiten spel was gezet, in het leven was geroepen om het Palestijnse volk eronder te houden, om het vuile werk te laten doen zodat Israel dit niet meer hoefde te doen, geheel conform de opmerking van Shlomo Ben-Ami, de Israelische voormalige minister van Buitenlandse Zaken, die zei: 'The Oslo Agreements were founded on a new colonialist basis, on a life of dependence of one on the other, forever.' Een opzet die allereerst resulteerde in een verdrievoudiging van de omvang van het door Israel geconfisqueerde Palestijnse land. Hamas streed tegen deze fundamentele onrechtvaardigheid en vandaar dat premier Olmert nu verklaart: 'wij zijn van plan met al onze krachten te werken aan de gelegenheid die zich biedt.’ Maar over deze context zwijgt de Volkskrant, want het past niet in het propagandistische beeld. En wat Olmert daarmee bedoelt laat de Volkskrant wel meteen weten: 'Aanval. De beoogde nieuwe Israëlische minister van Defensie, Ehud Barak, plant een aanval op de Gazastrook om de radicale Hamas-beweging te vernietigen die daar de macht heeft gegrepen. Dit schrijft de Britse krant The Sunday Times zondag op gezag van hooggeplaatste militairen in de Joodse staat. De operatie staat gepland ‘binnen enkele weken’. Vernietigen. Barak wil 20.000 Israëlische militairen inzetten om het grootste deel van de militaire macht van Hamas binnen enkele dagen te vernietigen.'
Met andere woorden: de macht van de partij die de meeste politieke steun van de Palestijnen bezit, zal door Israel worden gebroken om plaats te maken voor de door de Verenigde Staten en Israell zwaar bewapende troepen van de Palestijnse Autoriteit, die in het leven werd geroepen om in de woorden van Shlomo Ben-Ami een nieuwe kolonialistische werkelijkheid mogelijk te maken. Maar ook dat verzwijgt de Volkskrant. Waarom? Omdat het niet past in de pro-Israel propaganda. Wel meldt de Volkskrant: 'Volgens een bron uit de omgeving van Barak zal Israël geen agressief ‘Hamastan’ aan zijn grenzen dulden. Aanleiding van voor de operatie kunnen raketbeschietingen op Israël of een zelfmoordaanslag zijn. ‘De vraag is niet òf, maar hoe en wanneer’, aldus de bron. Barak wordt naar verwachting maandag de nieuwe minister van Defensie van de Joodse staat.' En volgens de oude en beproefde propaganda-regels wordt het negatieve begrip Hamastan, een kwalificatie voor Gaza, in de tendentieuze Volkskrant-berichtgeving dagelijks herhaald en nog eens herhaald zodat het grote moorden straks kan beginnen, ongestoord door de inmiddels voorgekookte publieke opinie. Denkt de Volkskrant-redactie nu echt dat als het expansionistische Israel Hamas heeft vernietigd de Palestijnse bevolking rustig de wil van de 'joodse natie' zal eerbiedigen? Ik denk van niet. Deze confrontatiekoers van Israel, gesteund door de VS en Europa, leidt onvermijdelijk tot een explosie in het Midden Oosten of tot de massale verdrijving van de Palestijnen. Vanuit dit oogpunt gezien heeft de berichtgeving van onder andere de Volkskrant dan ook misdadige trekken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Een zwarte dag in de geschiedenis. Vooral omdat je weet welk bloedbad er straks aangericht gaat worden met de banieren van vrijheid & democratie fier geheven. Waaraan de media medeschuldig zijn. Gore war mongers zijn het.

Nog nooit in mijn leven heb ik bewust meegemaakt hoe in zo'n korte tijd de media zo'n sterke campagne heeft gevoerd om alles wat fout is goed te praten - ten faveure van Israël's apartheids-, bezettings- en expansiepoliek. Veertig jaar legale mensenrechtenschendingen - wanneer is het een keer genoeg? Is er één krant die dat durft te vragen?

Raad voor Journalistiek: wat is dat? Ethiek, debatjes over ethische codes, waar hebben we het over? Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren - bestaat die werkelijk, of is dat een sigarenvereniging? Onafhankelijke, op zijn minst informatieve berichtgeving, in Nederland is een lachertje. Het lijkt de DDR wel, met Verhagen als hoofdspinner. Wat een dom en door-en-door corrupte papegaai. Papegaaien regeren ons land, het is om te kotsen.

“If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it. The lie can be maintained only for such time as the State can shield the people from the political, economic and/or military consequences of the lie. It thus becomes vitally important for the State to use all of its powers to repress dissent, for the truth is the mortal enemy of the lie, and thus by extension, the truth is the greatest enemy of the State."
(Joseph Goebbels)