maandag 30 april 2007

De Volkskrant 32


De Volkskrant bericht:


'Tientallen Taliban gedood in West-Afghanistan
ANP

KABUL - Door Amerikanen geleide buitenlandse troepen en Afghaanse militairen hebben zondag zeker 87 Talibanstrijders gedood tijdens gevechten in het westen van Afghanistan. Dat heeft de internationale coalitiemacht maandag laten weten.
De gevechten vonden plaats in het district Shindand in de provincie Herat. De coalitietroepen en de Afghanen namen veertien uur lang posities van de Taliban onder vuur vanaf de grond en vanuit de lucht.
In hetzelfde gebied kwamen vrijdag al 49 Taliban-strijders om tijdens gevechten met NAVO-militairen en het Afghaanse leger. Ook een Amerikaanse militair kwam om.'



Tientallen_Taliban_gedood_in_West-Afghanistan


Hoe nu geachte Volkskrant redactie?


Zeker 87 Talibanstrijders gedood. Poe, poe!!! 87 of 88 of 85? Had de Volkskrant een verslaggever ter plaatse die dit heeft kunnen checken? Nee toch, want anders hadden jullie dit ANP-bericht niet overgenomen. Hoe weten jullie of dit bericht klopt, hebben jullie bronnen gecheckt? Wisten jullie niet dat dit bericht uit de koker van het Amerikaans leger komt, dat zoals bekend, alle belang er bij heeft om niet de waarheid te vertellen en in het verleden ontelbare keren gelogen heeft over de ware toedracht van gebeurtenissen. En als jullie het niet wisten, waarom niet? Waarom doen jullie je huiswerk niet? In de journalistiek is het regel om je bronnen te vermelden. Waarom doen jullie dat niet? Als het ANP het niet doet, betekent niet dat jullie het ook niet hoeven. En stel dat jullie wisten dat Amerikaanse legerwoordvoerders de waarheid regelmatig verdraaien, waarom publiceerden jullie dit bericht dan klakkeloos? Nu bedrijven jullie propaganda. Waarom? Welk belang heeft de Volkskrant bij het bedrijven van propaganda.

In afwachting van uw antwoord

collegiale groet

stan van houcke

Geen opmerkingen: