donderdag 5 april 2007

De Koran van de VVD


Het Parool bericht:

'VVD-blad: verspreiden Koran misdrijf

ADDIE SCHULTE

DEN HAAG - Verspreiding van de Koran in de huidige vorm is een misdrijf. Dat stelt een auteur onder het pseudoniem 'H.S.M. Frankenvrij' in een artikel in het partijblad Liberaal Reveil. VVD-senator Heleen Dupuis, voorzitter van de redactie van het blad, schaart zich er grotendeels achter. In het blad stelt 'Frankenvrij' dat het verspreiden of openlijk ten gehore brengen van de Koran discriminatie en opruiing inhoudt. Als oplossing stelt de auteur voor om 'islamitische redacteuren' een legale versie van de Koran te laten maken. Alle oproepen tot haat en geweld moeten daaruit verwijderd zijn. De Bijbel is volgens de auteur een stuk verdraagzamer.'

Lees verder: http://www.parool.nl/nieuws/2007/APR/05/p1.html

Er is maar 1 conclusie mogelijk, de VVD kent de bijbel niet en zeker niet de oud-testamentische god der wrake. Vooruit dan maar jongelui, enkele voorbeelden. De eerste beschreven en door een hogere macht gelegitimeerde genocide in de geschiedenis staat in Deuteronomium hoofdstuk 7: 1 - 2 waarin de luchtgod de joodse nomaden laat weten dat ze de inwoners van het beloofde land moeten uitroeien om plaats te maken voor het uitverkoren volk: 'Wanneer u de HEERE uw God u in het land heeft gebracht dat u in bezit gaat nemen, en Hij vele volken voor uw aangezicht verdrijft... 2 en wanneer de HEERE uw God ze aan u overlevert zodat u ze verslaat, dan moet u ze totaal vernietigen.'

En Deuteronomium 20:16 'van de steden dezer volken, die u de HEERE uw God ten erve geeft, zult gij niets laten leven dat adem heeft, 17 maar gij zult ze totaal vernietigen: de Hethieten en de Amorieten en de Kanaanieten en de Jesubieten, gelijk als u de HEERE uw God geboden heeft.'

We hebben dan nog niet eens over het nieuw-testamentisch laatste oordeel waarbij al degenen die niet in de joods-christelijke luchtgod geloven zullen worden vernietigd tijdens een groots opgezet armageddon, rechts onder Haifa.

We moeten hierbij niet uit het oog verliezen dat de aanhangers en politici van de grootste politieke partij in Nederland hier rotsvast in geloven. Ze geloven dus dat hun god zijn uitverkoren volk het recht gaf om andere volkeren uit te roeien en het land etnisch te zuiveren. Het zijn uitermate gevaarlijke opvattingen die al twee millennia lang hun stempel drukken op de geschiedenis van de mensheid. Het is eeuwenlang voor Europa de geestelijke basis geweest waarop het kolonialisme was gebaseerd, de uitbuiting van heidense volkeren en zonodig de uitroeiing van die volkeren zodra ze zich niet bij de macht van de blanke christen konden of wilden neerleggen. De geest van de VOC zal ik maar zeggen.

Meer voorbeelden van geweld in de bijbel.

'Overview of some biblical genocides:
Biblical scholar Raymond Schwager:
"... has found 600 passages of explicit violence in the Hebrew Bible [a.k.a. Old Testament], 1000 verses where God's own violent actions of punishment are described, 100 passages where God expressly commands others to kill people, and several stories where God irrationally kills or tries to kill for no apparent reason. Violence ... is easily the most often mentioned activity in the Hebrew Bible." 6
Of the many passages in the Hebrew Scriptures that describe major loss of life, most were conventional wars. Four of these events would probably qualify as genocides under most current definitions of the term. They were:
The worldwide flood at the time of Noah as described in Genesis, chapters 6 to 8. From the description, it almost completely wiped out the human race, with the exception of Noah, his wife and sons and their wives.
The Passover incident described in Exodus chapters 11 and 12, in which all of the firstborn of all Egypt were slaughtered.
The conquest of Canaan, in which God ordered the Hebrews to completely exterminate the Canaanite people -- from the elderly to newborns and fetuses. This is described throughout the book of Joshua.
The near extermination of the entire tribe of Benjamin by the remaining 11 tribes, triggered by the serial rape and murder of a priest's concubine by a few Benjamites. See Judges, chapter 20.
The first three of the above genocides have at least three factors in common:
The Bible explains that God was primarily responsible.
Many liberal Christians, liberal Jews, historians and biblical archaeologists believe that all three are religious myths -- stories of great spiritual significance about events that never actually happened.
Jewish and Christian conservatives generally believe in that the authors of the Bible were inspired by God and thus their writings are inerrant. They believe that the genocides happened exactly as described in the Bible.

Lees verder: http://www.religioustolerance.org/god_cana.htm

Kort samengevat: of de VVD bestaat alleen nog uit van die bolle lege pompoenhoofden of ze zijn bij die partij collectief gek geworden. Ik denk dat we met het eerste te maken hebben, maar ik sluit niets uit. Het is de VVD kennelijk ook ontgaan dat de holocaust een product was van de christelijke cultuur en dat joden eeuwenlang tot aller tevredenheid in islamitische landen hebben geleefd. Tot na de holocaust toen voorop de christenen uit schuldgevoel voor de vervolgingen het land van de Palestijnen aan de joden gaven. Ook het anti-semitisme was een christelijk fenomeen. Dat christelijk anti-semitisme richt zich nu tegen de arabieren, dat andere semitische volk.
Of de VVD gaat beide boeken verbieden, of het gaat hier om weer een nieuwe actie tegen de islam. Ik vermoed sterk het laatste. Het is, denk ik, gewoon een moderne variant van het aloude anti-semitisme.

8 opmerkingen:

willem zei

Het verschil lijkt me dat de al dan niet historische gebeurtenissen al dan niet plaatsvonden rond de 13e eeuw B.C., en dat de Koran als deze letterlijk wordt genomen als Woord van Allah ook vandaag nog geldig is.

stan zei

het gebeurt me niet vaak, maar deze redenering kan ik echt niet volgen. staat er een tikfout ergens?

Thesingh zei

Ik denk dat de strekking is dat de bijbel niet letterlijke wordt genomen en de koran wel. Eigenlijk zegt Willem daarmee dat christenen dus helemaal niet in god geloven aangezien de bijbel niet het woord van god is.

stan zei

en die opvatting is niet gestoeld op de feiten, zoals de geschiedenis ons leert.dus vandaar dat ik het niet begrijp. het is bewering, die nergens op aansluit.

Thesingh zei

Aha, de VVD heeft een fatwa uitgeroepen over de koran. Daarnaast geld er ook geen vrijheid van meningsuitng meer. Wat is het volgende boekverbrandingen? Die Heleen Dupuis valt ook door de mand. Zij is toch ethica. Ik vind het weinif ethisch wat zij nu ondersteunt. En dan ook nog eens door iemand die onder pseudoniem schrijft. Je zou bijna zeggen dat dit een bewuste provocatie is.

Thesingh zei

Feiten, die heb je in onze beschaafde westerse samenleving niet nodig. Wij zijn al superieur dus we hoeven niets te beargumenteren.

Sonja zei

Voor mij is duidelijk dat de hersenworm bij de VVD een goede gastheer heeft gevonden. Hoe is het anders te verklaren dat je met het vernederen van moslims en het verketteren van de islam een dialoog met moslims wil openen? Hoe is het anders te verklaren dat 650.000 Iraakse burgerdoden in een illegale oorlog acceptabel is omdat een door de VS gesteunde dictator een paar VN resoluties (niet!) naast zich neer had gelegd? Hoe is het anders te verklaren dat Iran unilateraal pre-emptive gebombardeerd moet worden voor het negeren van 1 VN resolutie, maar Israël niet voor het negeren van 71 VN resoluties?
Dat soort mensen horen in een kliniek thuis.

Anoniem zei

@Sonja


Amen!

POLITICIANS? NO. MAD MEN!

  S.L. Kanthan @Kanthan2030 Western politicians are absolute clowns, but they have no self-awareness. “Iran’s actions are reckless!” Surpr...