dinsdag 20 februari 2007

Nederland 2

"About 18,000 children die every day because of hunger and malnutrition, and 850 million people go to bed every night with empty stomachs, a "terrible indictment of the world in 2007," the head of the U.N. food agency said."

In een wereld waar 18.000 kinderen per dag van honger omkomen is het best verkochte boek in Nederland een handleiding om overtollig vet kwijt te raken, aldus laat de kunstredactie van de NRC weten. En zo kent iedereen wel zijn/haar eigen ongemakken:

'Gewichtsconsulente Sonja Bakker.
Dieetboek Sonja Bakker best verkocht.
Door onze kunstredactie

Amsterdam. Het dieetboek Bereik je ideale gewicht van Sonja Bakker is het best verkochte boek van 2006. Er werden 671.890 exemplaren van verkocht, zo blijkt uit de jaarlijkse top 100 van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, die vanmorgen is vrijgegeven.
Na Bakker maken Kluun (Komt een vrouw bij de dokter, 475 duizend exemplaren), Dan Brown (De Delta deceptie, 340 duizend), weer Kluun (De weduwnaar, 320 duizend) en Khaled Hosseini (De vliegeraar, 300 duizend) de top vijf vol.
Bakkers boek is een uitzonderlijk succes: de afgelopen tien jaar had de nummer één van de CPNB-lijst nooit zo’n hoog verkoopcijfer. De opkomt van de ‘megasellers’ is toch al een trend: vier jaar geleden was De bewoonde wereld van Nicci French nog het best verkochte boek met 218 duizend exemplaren. Dat aantal komt overeen met wat de nummer acht van 2006 (Siebelinks Knielen op een bed violen) heeft verkocht.'

Lees verder: http://www.nrc.nl/kunst/article635198.ece/Dieetboek_Sonja_Bakker_best_verkocht

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...