vrijdag 29 december 2006

De Israelische Terreur 139


De BBC bericht:
'Palestinian deaths rose in 2006.
Israeli security forces killed 660 Palestinians in 2006 - three times more than in 2005, according to an Israeli human rights group.

B'Tselem, which monitors human rights in the occupied territories, said the figure included 141 children.
At least 322 had taken no part in hostile acts, the group said.
In the same period, the number of deadly Palestinian attacks on Israelis has fallen - 23 Israelis were killed in 2006 compared with 50 last year.
The Israeli military renewed ground operations in the Gaza Strip after militants captured an Israeli soldier in a border raid in June.
Since June, Israeli troops have killed about 405 Palestinians in Gaza, including 88 children. More than half of the casualties were civilians, B'Tselem said.
As of November, 9,075 Palestinians were being held in Israeli jails. This number included 345 minors, it said.
Of these, 738 (22 minors) were being detained without trial and without knowing the charges against them, the group said.'
Zie: http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/6215769.stm

Iets daarover gelezen of gehoord via de Nederlandse commerciele massamedia? Laat u het me dan weten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Een paar kleine berichtjes, dat is alles. Wel in de elsevier een groot stuk over de generaals die buiten schot blijven in het onderzoek naar de oorlog met Libanon afgelopen zomer.

Israëlische legertop buiten schot in onderzoek

TEL AVIV (ANP) - Een intern onderzoek naar de wijze waarop de Israëlische strijdkrachten afgelopen zomer de oorlog in Libanon hebben aangepakt, heeft veel tekortkomingen aan het licht gebracht. De onderzoekscommissie noemt in haar conclusies evenwel geen namen van officieren die daar verantwoordelijk voor zijn.

Dat berichtte het dagblad Haaretz vrijdag. Veel Israëliërs beschouwen de strijd in Libanon tegen de radicale sjiitische beweging Hezbollah als mislukt. Tijdens de oorlog, die ruim een maand duurde, kwamen 160 Israëliërs om en 1200 Libanezen, voornamelijk burgers. Het leger slaagde er echter niet in raketbeschietingen vanuit Libanon te stoppen en twee door Hezbollah ontvoerde militairen vrij te krijgen.

Sinds de vijandelijkheden op 14 augustus formeel werden beëindigd, hebben demonstranten herhaaldelijk het aftreden geëist van premier Ehud Olmert, minister van Defensie Amir Peretz en stafchef van de strijdkrachten Dan Halutz. Onder zware druk gaf Olmert in oktober generaal Dan Shomron opdracht de gang van zaken binnen de legertop te onderzoeken.

Shomron schrijft in zijn verslag dat de voorbereidingen op het conflict onder de maat waren. Zo werd te laat begonnen met het oproepen van reservisten, en duurde het te lang voordat Israël verklaarde in staat van oorlog te zijn. Ook in de coördinatie van de oorlog ging veel mis. Zo onderkende de legertop pas veel te laat de dreiging van de korteafstandsraketten van Hezbollah.

[mijn complimenten voor dit log overigens]