donderdag 14 december 2006

Aangifte Strafbaar Feit 3





Na ruim acht maanden wachten heb ik te tenslotte toch een reactie gekregen van het Openbaar Ministerie op mijn aangifte van een strafbaar feit. Volgens fungerend Hoofdofficier van Justitie W.B.M. Tomesen is justitie 'niet ontvankelijk.' Dat wil zeggen: hij kan minister van Defensie Henk Kamp niet vervolgen voor een strafbaar feit en ook niet de betreffende militairen die in Afghanistan verdachten aan Amerikanen hebben overgeleverd, terwijl men wist dat deze bondgenoot het internationaal recht niet respecteert ten aanzien van dit soort krijgsgevangenen.

Zie: http://stanvanhoucke.blogspot.com/2006/03/aangifte-strafbaar-feit.html En:
http://stanvanhoucke.blogspot.com/2006/12/deze-aantekende-brief-met-een-aangifte.html

Als u met de muis de brief aanklikt kunt u het beter lezen.

Het is een leemte in het Nederlands recht. Politici kunnen alleen worden vervolgd voor strafbare feiten als er daarvoor opdracht is gegeven via een Koninklijk Besluit of een Besluit van hun collega's in de Tweede Kamer. Ik heb het geprobeerd. Ik ga mij bevriende juristen eens vragen of er andere mogelijkheden zijn.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...