vrijdag 30 juni 2006

De Israelische Terreur 56

Van de weblog van Anja Meulenbelt geplukt:

'Vragen van het lid Van Bommel aan de minister van Buitenlandse Zaken over Israëlische aanval op Gaza.
1. Wat is uw reactie op uitspraak van de Israëlische premier Olmert; “(d)e wereld heeft genoeg van de Palestijnen. “Tot nu hebben we ingehouden gereageerd. Dat is voorbij”. Deelt u deze opvatting van Olmert? Indien neen, bent u bereid uw afkeuring hiervan aan hem over te brengen? (1)2. Bent u met mij van mening dat het Israëlische bombardement op de elektriciteitscentrale en bruggen in de Gazastrook in strijd is met het oorlogsrecht? Indien neen, waarom niet? Zo ja, kunt u aangeven welke maatregelen u tegen Israël zult nemen?
3. Wat is uw opvatting over de Israëlische strategie om de bevolking van Gaza te dreigen met bombardementen op nutsvoorzieningen en laag overvliegende straaljagers die door de geluidsbarrière breken? Bent u met mij van mening dat het hier om een collectieve straf van de bevolking gaat als reactie op een militaire actie? Indien neen, waarom niet?
4. Bent u bereid er bij de Israëlische regering op aan te dringen te schade aan de elektriciteitscentrale onmiddellijk te herstellen en zo te voorkomen dat de burgerbevolking maanden lang zal lijden onder het uitvallen van de elektriciteit en leidingwater? Indien neen, waarom niet?
5. Bent u met mij van mening dat het bombarderen van bruggen en een elektriciteitscentrale in strijd is met het Associatieverdrag tussen de EU en Israël. Zo ja, bent u bereid krachtens deze overeenkomst maatregelen te nemen tegen Israël? Zo ja. op welke wijze? Indien neen, waarom niet?
6. Bent u met mij van mening dat de arrestatie van Palestijnse parlementsleden en ministers in strijd is met het internationaal recht? Indien neen, waarom niet? Zo ja, bent u bereid tot een actieve diplomatieke rol in deze nieuwe fase van het conflict? Zo ja, op welke wijze? Indien neen, waarom niet?
7. Wat is uw opvatting over de intimiderende vluchten van Israëlische luchtmacht boven een paleis van de Syrische president Assad? Bent u me met mij van mening dat deze crisis kan internationaliseren als Israël Syrië intimideert? Zo ja, bent u bereid daarin te bemiddelen?' Zie:
http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2006/06/30/kamervragen/

Geen opmerkingen: