donderdag 27 april 2006

De Israelische Terreur 14



Via Justwatch verneem ik net dat Zweden de bescherming van de mensenrechten serieus neemt. '
Zweden maakt statement richting Israël

JERUZALEM - Zweden heeft zijn deelname aan internationale luchtmachtoefeningen afgezegd omdat Israël meedoet aan de operaties.

Dat meldde het Israëlische dagblad Haaretz donderdag. http://www.haaretzdaily.com/hasen/pages/ShArtVty.jhtml?sw=sweden&itemNo=710209 De oefeningen hebben in mei plaats in Italië om internationale samenwerking bij vredesoperaties te bevorderen.

„Een bepaald land werkt niet mee aan wereldvrede”, aldus de Zweedse minister van Defensie. Een functionaris van het ministerie van Buitenlandse Zaken noemde Israël wel bij naam en zei dat „de deelname van Israël de voorwaarden voor Zweedse deelname verandert”.

Israëlische parlementsleden reageerden verontwaardigd op de aankondiging. Een bron binnen de overheid zei dat „het gebrek aan sympathie voor Israël in Zweden ongewoon groot is”.' Nu kijken of ook de Nederlandse regering de mensenrechten respecteert. Enkele jaren geleden zag ik in Libanon de grootscheepse verwoestingen van Israelische terreur bombardementen op bevolkingscentra. Volgens een voorlichter van de Luchtmacht doet Nederland niet aan deze oefening mee. Dat lijkt me verstandig, want als ons land er wel aan zou meedoen dan zou dat een aanleiding kunnen zijn voor de Arabische wereld om onze exportprodukten te boycotten, net zoals Europa dat soms doet met landen waar de mensenrechten worden geschonden. Israel heeft onlangs nog Iran gedreigd te bombarderen. Dat is in strijd met het internationaal recht. Bovendien pleegt het als bezettingsmacht herhaaldelijk buitengerechtelijke executies, een eufemisme voor moord en terrorisme. De peridieke Israelische invallen die hebben geleid tot bloedbaden als dat van Jenin waarbij de burgerbevolking onder andere door helicopters en F-16's met raketten werden bestookt en vermoord en het vluchtelingenkamp tot een ground zero werd verwoest. Het lijkt me dus logisch dat wij niet samen gaan oefenen met een land dat het internationaal recht schendt, zodat het dit recht nog beter kan schenden. Waarom andere landen dit wel doen is opmerkelijk.

Geen opmerkingen: