vrijdag 16 december 2005

Wat is Nieuws?

















Marlise Simons van de New York Times emailde me het volgende filmpje: http://www.robinsloan.com/epic/ Zonder comentaar geef ik het door. Indien u er gedachten over heeft, reageer dan svp. 'In the year 2014 The New York Times has gone offline. The fourth estate's fortunes have waned. What happened to the news? And what is EPIC?'

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat ik ervan denk? Ik denk dat het volstrekt realistisch is. Dit is mijn vakgebied, informatietechnologie, en ik denk dat we, nou ja, misschien niet binnen tien jaar, maar toch wel op afzienbare termijn zo ver zijn dat je inderdaad dit soort automatische nieuwsbrouwerij kunt lanceren. En ik maak me ook weinig illusies over de integriteit van bedrijven als Amazon en Google, en al helemaal niet over Microsoft -- dikke vriendjes met George Bush en zijn companen als ze zijn. De handel in persoonlijke informatie gaat een grote vlucht nemen als we niet heel erg uitkijken. We hebben in Nederland dan wel de Wet op de Persoonsgegevens, en die hebben ze in de VS niet, maar ik vraag me af in hoeverre die ons echt gaat redden.

Wat je tegenover deze ontwikkelingen kunt zetten behalve een sterke vereniging voor digitale burgerrechten, is een onafhankelijke grass-roots organisatie met een hoge mate van betrouwbaarheid die een eigen versie van de waarheid brengt. Bottom-up nuancering, tegenover de top-down simplificatie van de grote bedrijven. Als het erop aankomt, vertrouwen mensen toch eerder op verhalen van mensen die ze kennen.

"May you live in interesting times", zoals Robert Kennedy zei (zie http://www.noblenet.org/reference/inter.htm). Dat doen we zeker.