woensdag 2 november 2005

Theo van Gogh en de Vrijheid

Bij de herdenking van de moord op Theo van Gogh stond deze man die zich terecht afvroeg waarom de meeste mensen die zich druk maken over de vrijheid volstrekt onverschillig blijven voor grootschalige schendingen van de mensenrechten in Tsjetsjenie, Irak, Palestina en al die andere plaatsen waar Westerse belangen op het spel staan.


Bij de herdenking van de moord op Theo van Gogh. Op de button in de cactuspot staat: 'Ik zeg wat ik denk en ik doe wat ik zeg.' Als dat de vrijheid van meningsuiting is, dan stelt die vrijheid niets voor. Dat is de vrijheid van de straat, van de asociaal, van de proleet, die denkt dat hij alles consequentieloos kan zeggen en doen. Veel beschaafder was buurtbewoonster Annemarie van Zweeden die in een toespraak zei: 'Laten we ophouden ons door angst te laten leiden. Laten we ophouden slachtoffer te spelen. En laten we met respect voor de ander, zeggen wat we willen.' Haar hele toespraak kunt u op de website van het stadsdeel oost-watergraafsmeer lezen.
http://www.oost-watergraafsmeer.nl/asp/page.asp?alias=oost&id=i001787

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...